KNUI adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
En basiti bişey söyliyim ben php yazmıyorum normalde aşırı iyi değilimdir ama python nodejs hakimim

Denemek için laravel ile tamamen ai kullanarak wordpressten daha kapsamlı niche projelerim için bir cms yaptım biraz vakit aldı ama cillop 😁 kendim 0 kod yazdım bak sadece kodları inceledim.

Tereddütte kaldığım içime sinmeyen yerleri modüler yapıyla yaptığım için dosya dosya farklı ailere atıp açık varsa kapattırdım

Finalde pagespeed 100, tek cms tek site üzerinden tüm sitelerimi yönettiğim kapsamlı bir niche cms oldu

Django ile kendim yapsam kaç ay sürerdi emin değilim yapardım ama her türlü, müşteri istese muhtemelen 200k isterdim aşırı vaktimi alacağından ama durum bu😁

Evinde laptopu olan müşterilerin %90 ı ai ye gitti kısaca yazılım işi bitti artık

En basit örnek kurtköyde arkadaşım çalışıyor 160k maaşı var c# yazıyorlar almanların yazılım firmasında kendisi geçen konuştuk herkesi nerdeyse işten çıkartmışlar kalanlara da claude vermişler herkes ai ile yapıyormuş. 50 kişilik ekip 8 kişiye falan indi dedi masa çekmeceleri boğaziçi pc mühendisi cvsiyle dolu kimse alınmıyor diyor

onu atamıyolar işten tazminatı var 15 yıldır çalışıyor kaç milyon alır kim bilir😁

burdan gençlere sesleniyorum okuyacaksanız ai mühendisliği tarzında birşey okuyun yoksa ekmek gideli çok oldu asgariye yazılımcı olarak küçük firmalarda çalışırsınız yoksa😁
2026 kıdem tazminatı tavan sınırı 73.000 TL gibi birşey, isterse 500.000 TL maaş alsın yine de 1 yıl için maksimum 73.000 TL alır.
Yani 1 Milyon civarı para alır, bence şirket için daha avantajlı olur 150.000 maaş vermek yerine 15 yıllık kıdem vermek.