Selamlar herkese,
Boş vakitlerimde üzerinde titizlikle çalıştığım ve portföyümde yer alan film, dizi ve canlı yayın platformu projemi
ilk olarak R10 ailesine özel tamamen ücretsiz ve açık kaynak olarak paylaşmak istedim.
Piyasadaki eski tarz, her tıklamada sayfayı baştan yükleyen hantal PHP scriptlerinden sıkıldığım için bu projede güncel teknolojileri tercih ettim. Tamamen SPA mantığında çalışıyor, yani sayfalar arası geçişler son derece hızlı ve akıcı.
Projede Neler Var?
- Teknoloji Altyapısı: Laravel 11 + Inertia.js + Vue 3 ve Tailwind CSS. Sayfa yenilenmeden geçiş yapan çok hızlı bir arayüzü var.
- TMDB Entegrasyonu: Film, dizi, sezon, bölüm, oyuncu kadrosu ve afişleri TMDB API üzerinden zahmetsizce içeri aktarabiliyorsunuz (tek tek ya da toplu içe aktarma modülü mevcut).
- Gelişmiş Yönetim Paneli:
- Reklam alanları yönetimi (video öncesi, sayfa içi, yapışkan footer vb.)
- İçerik istekleri ve raporlama takibi
- Kullanıcı yorumları ve moderasyon
- Özel vitrin koleksiyonları ve duyuru yönetimi
- Kullanıcı Modülleri: İzleme listesi (Watchlist), izleme geçmişi, "Ne İzlesem?" rastgele film/dizi seçici modalı, detaylı filtreleme ve anlık mega arama.
- Çoklu Dil & SEO: Türkçe ve İngilizce dil desteği, dinamik SEO meta etiketleri ve PWA (mobil uygulama gibi yüklenebilme) altyapısı.
Canlı Demo Durumu
Şu an canlı demo sunucusunun yapılandırmasını ve son optimizasyonlarını yapıyorum.
Birkaç gün içerisinde canlı demo adresini konuya ekleyeceğim, böylece kurulum yapmadan önce sistemi canlıda da rahatça inceleyebileceksiniz.

️
VirusTotal Tarama Sonucu:
VirusTotal Raporunu Görüntülemek İçin Tıklayın Nasıl İndirebilirsiniz?
Projeyi GitHub'a yüklemeden önce ilk olarak R10'daki meslektaşlarımın incelemesini ve geri bildirimlerini almak istedim. Arşivi gereksiz tüm kalıntılardan temizleyip yalnızca
2.7 MB boyutunda kompakt bir paket haline getirdim.
İndirdikten sonra TMDB apisi girmeniz gerekiyor yoksa içerik olmadığı için açılmaz.
Aşağıdaki bağlantıdan kişisel web siteme giderek Google hesabınızla tek tıkla giriş yapabilir ve açık kaynak kodları hemen indirebilirsiniz:
👉
İndirme & Tanıtım Sayfası:https://erdemeroglu.com.tr/yazilimlar/movie Hızlı Kurulum (3 Dakika):- İndirdiğiniz paketi açın.
- Terminalden composer install ve npm install komutlarını çalıştırın.
- .env.example dosyasını .env yapıp veritabanı ve ücretsiz TMDB API bilginizi yazın.
- php artisan key:generate ve php artisan migrate --seed komutlarını verin.
- npm run build ve php artisan serve diyerek sitenizi hemen yayına alabilirsiniz.
Projeyi MIT lisansıyla sunuyorum; dilediğiniz gibi geliştirebilir, projelerinizde veya müşterilerinizde kullanabilirsiniz.
İlk kurulum geri bildirimlerinizi aldıktan sonra projeyi ilerleyen günlerde GitHub'a da yükleyeceğim. Kurulumda takıldığınız bir yer olursa veya önerileriniz varsa konuya yazabilirsiniz; memnuniyetle yardımcı olurum.
Herkese iyi çalışmalar ve bol kazançlar dilerim.