bir kurban seçtiler kendilerine... o kadını kurban edip olayı kapacaklar. muhalefet zaten sünepe sünepe buna razı. sonra isim değiştirirler, yeni bir kurum kurarlar, olaya devam ederler.

hiç üzülmüyorum. benim de param gitti ama hiç üzülmüyorum. söyledik, konuştuk, yavardık, ağladık. yapmayın dedik etmeyin dedik, yol bu yol değil dedik. dinletemedik. ömrümden çeyrek asır heba oldu. para pul oldu emek buharlaştı. işini bilenler zenginleşti.

o paralar ne olacak diye sormuşsunuz. biz ödeyeceğiz kardeşim. her maaş aldığında her benzin aldığında her çay içtiğinde ödenecek o paralar.

ama bir üzüntüm var bak, yalan olmasın. ben bu olaya dahil olamadım. olamadım çünkü toprak ağası değilim. olamadım çünkü üniversiteye gittim. olamadım çünkü insan gibi davrandım her nedense. kim öyle dedi bilemiyorum keşke sokaklarda *********** olarak büyüseydim.

içeri alınanlar var. tanıyorum bazılarını. yüzleri gülüyor. kocaman bir "oh" çekiyorlar. bu işler bitince tüm o fon yöneticileri, pazarlayıcıları birer tahtacının yanında milyarlık arabalarla dolaşacaklar.

tek üzüntüm var o da bu dümene dahil olamadım. herkes ama tanıdığım herkes birşeyler kopardı. ben yapamadım. yapmadım. neymiş efendim dürüstlükmüş bilmemneymiş...

üzülmeyin arkadaşlarım kardeşlerim forumdaşlarım. paranız gitti ama öyle yada böyle zzaten alacaklardı o parayı sizden. bugün fonlar sebebiyle yarın enflasynla öbürgün ev satan üçkağıtçılarla sonraki gün domates biber telefon internet aracılığıyla alacaklar elinden.

üzülme. onun yerine ne yapabileceğini düşün. düşünmedikçe böyle devam edecek çünkü...

coğrafya kaderindir.