Günaydın dostlarım, size bi işletmenin reklam sonuçlarını paylaşmak istedim sizce nasıl gidiyor bi değerlendirme yaparsanız memnun olurum.
İşletme; nişan, düğün, kına organizasyon işletmesi.
2 Farklı kampanya açmıştım, adv olan sadece advantage olarak çalışıyor diğeri komple manuel şeklinde oluşturuldu. her birinin içeresinde 3farklı kreatif mevcut zaten. Dönüşümü etkileşim > mesaja olarak yaptım ve sadece instagramda çalıştırıyorum önceki verdiğim reklamlarda facebook çünkü istediğim etkileşimi alamadık.
Bin başına gösterim ücreti de şu şekilde (Toplam Gün);
Manuel reklam: 290 TL
Advantage reklam: 243 TL
Reklam başlatılalı 9 gün oldu ve her geçen gün genelde maliyet şuan düşüyor. aşağıdaki fotoğrafta maksimum gün seçili yani son 9 gün.
Bu fotoğrafta ise son 3 gün seçili.
İki reklamında ortlama ctr oranı %2.5 falan. ama
yanıt verilen mesaj dönüşümüne baktığımda advantage reklamında %48 kişisi yanıt veriyor işletmeye karşı ama manuele baktığımda %31 'i yanıt veriyor. Normalde işletme kendi reklamlarını verdiğinde sonuç başına 150 tl den düşmüyorlardı bende yardımcı olmak amaçlı kendim devraldım reklamları optimize edene kadar. Bu arada içerikleri çokta iyi değil içerik güzel olsa belki daha güzel sonuçlar gelirdi onuda belirteyim
Şuan ki yapacağım iş manuel reklamı kapatıp onun bütçesini advantageye aktarmak ve aynı şekilde devam ederek farklı kreatifler üretmek falan. Ama şuan sonuçları değerlendirdiğinizde reklam sizce nasıl gidiyor?