Uzun süredir tasarım işleriyle uğraşıyorum ve yapay zekayı da gün içinde oldukça sık kullanıyorum. Genelde fikir almak, bir şeyler denemek veya aklımdaki fikrin prototipini çıkarmak için.
Opus 4.6 çıktığında yazılım tarafında insanların ne kadar şaşırdığını hatırlayan vardır. Bence yazılım tarafındaki dönüşüm için önemli kırılma noktalarından biriydi.
Şimdi benzer bir şeyi tasarım tarafında Opus 5.5 ile yaşıyoruz gibi hissediyorum.
Son birkaç gündür birçok tasarım işini sıfırdan başlayıp neredeyse müşteriye teslim edilecek seviyeye kadar hiç dokunmadan yaptırabiliyorum. Tabii hâlâ kontrol ediyorum, yönlendiriyorum, bazen birkaç şey değiştiriyorum ama artık işin büyük kısmını kendim yapmak zorunda kalmıyorum.
Opus 5.5'ten önce ciddi şekilde yoğundum. Gün içinde yapılacak o kadar çok şey vardı ki çoğu şeye vakit yetişmiyordu. Şimdi ise bazen yaptığım şey sadece iyi bir prompt yazmak, çıkan işi kontrol etmek ve gerekiyorsa tekrar yönlendirmek oluyor.
Son birkaç günde kapattığım bazı task'lar normalde benim için birkaç haftalık işe denkti. Üstelik sadece daha hızlı değilim, çıkan işlerin kalitesi de ciddi şekilde arttı. İşleri teslim ettiğim kişilerden aldığım tepkileri de daha önce alamamıştım.
O yüzden bence tasarım tarafında da yeni bir döneme girdik.
Tek düşündüğüm kötü tarafı şu: Bu hız bir süre sonra herkes için normal hale geldiğinde, ai ile yaptığımız iş miktarı da standart kabul edilecek. Yani ai sayesinde daha hızlı çalışıyoruz ama bir noktada bu hız avantaj olmaktan çıkıp beklentiye dönüşecek.

Sizin iş süreçleriniz Opus 5.5 ile değişti mi?