Öncelikle konuyu beni kınamanız, açgözlü olarak itham etmeniz veya tartışma alanına çevirmeniz için açmıyorum. Amacım ailemi geçindirebilmek için çalışmak.

Bir bankacının yönlendirmesiyle tüm paramı düşük riskli olduğunu zannettiğim, SPK ve TEFAS tarafından onaylı olan bir yatırım fonuna yatırdım. Kısa süre sonra bu fon temerrüde düştü, tasfiye edildi ve anladığım kadarıyla fonun içinde yatırımcılarına ödeyecek bir para yok.

Kısacası ben tüm paramla d0landırıldım, sırtımda yüz binlerce liralık borç yükü var, asgari ödemesini yapamadığım kredi kartım dışında hiçbir şeyim yok, evimi ve ailemi geçindirebilmek için işe ihtiyacım var. Aksi takdirde stres ve çaresizlikten artık sağlığımı da kaybedeceğim.

Planım, önümüzdeki bir sene boyunca evde olduğum her dakikayı çalışarak değerlendirerek bu yükün altından kalkmaya çalışmak.

Ne yapabiliyorum?
  • Tanıyanlar bilecektir, 8 seneyi aşkındır forumda yüzlerce kişi ve firma için yabancı dil içerik editörlüğü yapıyordum.
  • Ancak özellikle son 1 senedir yapay zekanın bu sektörü ele geçirmesi nedeniyle çok nadir ve küçük işler alabiliyorum.
  • İLGİLİ TİCARET KONUSU
Ama yapabileceklerim bununla sınırlı değil.

İzleyerek, okuyarak, deneyerek öğrenebileceğim her şeyi öğrenmeye ve yapmaya hazırım. Yani bir şeyleri öğrenip hatasız şekilde yapmaya hazır olmak için tüm günümü harcayarak çalışmaya başlayabilirim.

Ben kanunsuz bir şey yapmadım, kimsenin ekmeğine göz dikmedim. Devlet kurumlarının denetlediğini zannettiğim, işi bildiğini sandığım bir bankacının yönlendirdiği fona ailemin senelerce dişinden tırnağından artırarak biriktirdiği parayı yatırarak d0landırıldım.

Bu yüzden lütfen bu konu bir tartışma alanına dönmesin.

Herkese sağlıklı günler, iyi çalışmalar