forumda daha önce böyle bi konuya uzun uzun yazdıydım. benzer konular var yani forumda aratırsanız. haber sitesi kurmak pek çok açıdan mantıksız, yasal riskleri çok fazla çünkü. internet öyle her isteyenin bir alanadı alıp, site açıp istediğini yapabileceği bir yer değil. hukuki pek çok sınır var, o sınır geçildiğinde gerçek dünyada etkileri oluyor. ayrıca haber sitesinde rekabet çok yüksek, başarılı olma ihtimali de oldukça düşük. her şeyden önce, haber sitesi kurarken savcılığa gidip beyanname de bulunuyorsun. muhtemelen pek çok küçük haber sitesi bunu yapmamıştır bile. savcılık hukuki olarak ceza uygulamak istese, bu bile haklı bir gerekçe o siteler için. bi basit kvkk metni içinde bile bi ton sonuç doğurabilecek şey var, ufak bir dikkatsizlik ile gıcık bir insanla karşı karşıya geldiğinde başına dert alırsın. tavsiyem ise, önce yasal düzenlemeleri öğren bir fikri uygulamak istediğinde. sonra fikri uygulamaya karar verirsen, o zaman tavsiye iste.
Hocam zaten dijital habercilik yapıyorum herşeye hakimim uyarılar için sağol ama hepsini biliyorum