Arifap adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
geçen ayki yaptığım işlere bakıyorum codex'te. 6 proje geliştirmişim hepsi de kalıplı projeler. Bu ay 1. projeyi bitiremedim yarıda kullanım hakkım bitti. Benim fazla tüketme ihtimalim yok benzer projeler. sürekli 5 saat bekliyorum. 1 haftalık limit nasıl 1 günde dolar? bu limitler kötüye kullanım için olmalı. kullanıcıyı caydırmak için değil.
Bunu sadece sizin için değil genel bir bilgi olarak yazmak istiyorum.

Bu anlatım hem Claude hemde Codex için aynıdır.

Her iki firmanın da aynı paketlerini kullandığınızı düşünelim.

Paket satın aldınız ve yeni bir projeye başladınız aradan 2-3 gün geçti, AAA bu limtiler hiçte söylediği gibi değil harbi harbi bana yetiyor gibi düşünebilirsiniz.

Sonra aradan bir hafta geçti artık proje/ler büyümeye başladı geçen haftanın başında 5K satır seviyesinde olan proje artık 30K satır seviyesine çıktı, model artık bir yere eklemek yapmak istediğinde veya düzeltme yapacağı zaman artık context 3-4 katına çıktı bu çok daha fazla Token tüketmesine sebep oldu.

Geçen hafta size yeten limitler artık yetmez oldu.

Anthropic kötü, OpenAI kötü oldu.

Aslında değişen şey limtiler değil de, projedeki context boyutu oldu.

Üstelik bizim kullanıcılar aylarca aynı sohbetten devam etmeyi sevdiği için her seferinde modellere çok ciddi uzun gereksiz bağlam gönderiyor ve token tüketimi artıyor.

Bu bir senaryo ama gerçekten bunu bilinçsizce yaşayan çok kişi var üstelik farkında değiller.

Tabi ki, firmaların bazı zamanlarda limtiler konusunda farklı yaklaşımlar sergiledikleri gerçek.

Örnek elimde 2 adet Claude hesap var. Birisi 5 saatlik limitte 10 Milyon token yakabiliyor, birisi 5 Saatlik limitte 50 Milyon yakabiliyor aslında ikisi de aynı paket ama farklı davranışlar sergiliyor.

Burada biz kullanıcı olarak gerekli şeyleri yaparsak firmalarda bir şekilde düzene girecektir. Biraz daha zamana ihtiyaç var sadece.

Umarım anlatabilmişimdir )