MevLut adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Doğru kullanıldığı zaman büyük bir kolaylık sağlıyor.
Üşengeçliği fazlasıyla arttırdığı doğru. O konuda yapacak bir şey yok. Fiziksel aktiviteyi de azaltıyor.
Fakat 100 günde yapacağımız işi 2 günde yapabiliyoruz. Boş yere para savurmak ve birilerinin keyfini beklemektense daha az maliyet ile istediğimiz sürelerde sonuç alabiliyoruz.
Açıkçası ben olaya sadece kodlama-tasarım vb. gibi bakmayı bıraktım.
Bu aralar popüler olan Jarvis'i bile kurdum. Bilgisayar başındayken en ufak bir arama için bile sesli komut gönderir oldum.

Önlem kısmına gelince: Herhangi bir önlem almıyorum. Ortada bir teknoloji var. Sonuna kadar sömürüyorum
Skulloger adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
valla hissettiklerinde sonuna kadar haklısın moral bozmamak elde değil ama olaylara biraz da şu açıdan bakmak lazım
eskiden değer satır satır kod ameleliği yapmaktaydı frontend backend api bağla vs artık o devir bitti yapay zeka onu sıfır maliyetle yapıyor zaten ama bu bizi tamamen gereksiz yapmıyor sadece rolümüzü değiştiriyor artık kod yazan değil orkestrayı yöneten şef olmak gerekiyor
benim kendi adıma aldığım önlem şu eskiden 5 kişinin yaptığı projeyi artık tek başıma ai a yaptırıp ürün odaklı ilerliyorum yani mimariyi ben kuruyorum mantığı ben yönetiyorum ai a sadece ameleliğini yaptırıyorum o yüzden kod yazmaktan çok sistem mimarisi iş mantığı ve ai ın yazdığı koddaki açıkları patlayacak yerleri denetleme kısmına odaklandım
yani kısacası korkup kenara çekilmek ya da yok saymak yerine aracı sonuna kadar sömürmek lazım 5 kişilik işi tek başına çıkaran adam piyasada her zaman ekmek yer morali bozma dizginleri eline al devam et derim ek olarak bireysel işler kovalamayı bıraktım genel olarak kalıcı kurumsal bir proje üretme fikri oturuyor kafanda hal böyleyken. bu sebeple pek fazla takılmıyorum
Haklısınız, teknolojiyi ben de kullanıyorum. Bu arada yazılımcı değilim o sektörde daha çok test analist tarafındayım. 2025 şubat ayında bir proje için r10 dan yaklaşık 10-15 kişi ile görüşmüşümdür. Ortalama 150-200 bin tl talep ediliyordu. Şimdi bitirdim projeyi çıktım satmayı hedefliyorum Web site + Sunum + reklam kurulumu her şey 4 gün sürdü

Dediklerinize katılıyorum, ortada bir teknoloji var kullanmak sömürmek lazım. Ama şunu da görüyorum. Google da r10 da her platformda daha doğrusu her yer proje dolu kitlesel bir dijital dönüşüm geçiriyoruz. Bu dönüşümün acısını ekonomik, sosyolojik hatta psikolojik kötü sonuçları olacağını düşünüyorum amacım havayı karartmak değil ya da sürekli negatifi pompalamak değil yanlış anlamayın. Demek istediğim ortada bir teknoloji var evet ama şimdiden bir çöplük de oldu tüm ortamlar. Bunun gelişerek devam ettiğini düşünürsek ileriyi kestiremiyorum

Dediklerinizden yola çıkarak hedefleri büyütüp yapılmayanı arayacağım. Bu kolaylığı klasik kurumsal web sitesi kurmak için değil var olana değer katarak devam ettireceğim.

Teşekkürler.