Selamlar,

Yazılım sektöründe devamlı bir işim var. Epeydir yeni teknolojileri araştırıyorum. En son bu yeni yapay zekalara bakayım dedim İlk başlarda belirli başlı işlerde yapay zekayı ben de kullanıyordum. İşime baya bir katkısı vardı entegre etmiştim. Fakat şimdi o kadar hızlı gelişti ki direkt işi yapar hale geldi Bugün gpt 6 astra videoları izledim ve araştırdım. Cidden çok korkunç bir seviyeye çıkmış durumda. Artık işi yapmıyor, belki komple bir yazılım ekibinin üstüne 5 toplantı yapacağı konuyu random promt ile kendisi ekliyor/geliştiriyor.

Önceki devrimleri araştırdım. İcatlara baktım etkisi vs ne olmuş diye. Örnek vermek gerekirse tekstilde insanlar el işciliği ile ürün ortaya çıkartırken bir makine icat edilmiş ve el işçiliğinin önemi kalmamış. Bu durumda da çoğu fabrika işçileri doğal olarak işten çıkartmış. Fakat belirli bir zaman sonra (3-10yıl) makine ile daha fazla ürün çıktığı için talep çok artmış. Daha farklı modalar olmuş. Fakat arz talebi karşılayamaz hale geldiği için tekrardan işe alımlar başlamış. Bunun sonucunda da çok daha fazla ürün piyasaya girmiş. Yani sizin anlayacağınız mesleği bitirme noktasına getiren de bir makine o sektöre altın çağını yaşatan da bir makine.

Yani kısacası çıkan her devrim kas gücünü azar azar indirmeye başlamış. Fakat yapay zeka direkt merkezi yani insanı gereksiz kılmaya başladı. Bugün bir grafik tasarım, frontend - backend developer, testçiler veya analistler gereksiz bir duruma düştü. Bu konuyu Ocak ayında incelemeye başladım ama bu yeni çıkan Astra benim moralimi cidden çok bozdu kendi kendime ben nasıl bir değer katıyorum ki moduna girdim

Eminim çoğunuzda benzer düşünceler vardır. Forumda bu konu açıldı ara sıra yorumları okuduğumda 2 tür insan gördüm. 1 bu durumu bilen, kabullenen ve bu gerçekle yaşama devam edenler. 2. grup ise bunu bilen ama durumu kabul etmemeyi seçenler. Siz bu yapay zeka gelişimi hakkında kendi sektörleriniz için, kendiniz için nasıl bir önlem alıyorsunuz ? önerileriniz emin olun altın değerinde