maliyassi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkes web sitesini ChatGPT'ye göre optimize ediyor ama ChatGPT bir yılda pazarın yüzde 20'sini kaybetti.

Ocak 2026'da yapay zekâ asistanlarına yazılan her 100 sorunun 70'i ChatGPT'ye gidiyordu. Haziran'da bu 50'ye düşmüş. Gemini 17'den 30'a çıkmış. Claude 2'den 11'e.

Şimdi bunun bizimle ne ilgisi var?

Son bir yılda bana gelen her "yapay zekâda görünmek istiyorum" talebi aslında "ChatGPT'de görünmek istiyorum" demekti. Hatta biz de testlerimizi ChatGPT üzerinden yapıp müşterimize raporluyorduk.

Bakın ChatGPT önemsiz demiyorum ama yapay zekâ görünürlüğü diye tek bir motora odaklanmak büyük bir hata.

Gemini'nin arkasında Google Search Console var, Merchant Center var, Benim İşletmem var. Yani Gemini'de görünmenin yolu, yıllardır yaptığımız düzgün SEO'dan geçiyor.

Kısaca, Markanızı ChatGPT'ye sormayı bırakın, üç yere birden sorun. ChatGPT, Gemini, Claude. Üçünde de çıkmıyorsanız sorun yapay zekâda değil, sitenizde.
İlaveten hocam, sizin sistemlerinize kaydım var aslında. Şimdi hatırladım; bu bilgileri oralarda da bulabilir miyim dersiniz? 😇