Merakımdan soruyorum bu yapay zekâya bu limitleri zorlayacak ne yaptırıyorsunuz?
Kodlama desem Gemini bile adım adım 40-50 dosyalı PHP siteyi panel üzerinden yapıyor, kodları veriyor dosya dosya. Dediğim gibi neler yapıyor da limitler yetmiyor?
Hocam bu tamamen proje kapsamına, kaliteye ve kullanılan componentlere göre değişiyor. Mesela basit bir e-ticaret sitesi yaptırmakla, aynı sitenin çok daha detaylı animasyonlara, özel tasarlanmış UI'lara, farklı ekran boyutlarına uyumlu yapılara ve bir sürü ince detaya sahip versiyonunu yaptırmak arasında ciddi fark var. İkisinde de sonuçta ürün listeleyip sepete ekliyorsun ama ortaya çıkan iş aynı olmuyor. Benim yaptığım projelerde de sistemin altyapısını kurdurmak çok fazla zorlamıyor açıkçası. Asıl iş UI tarafına girince büyüyor. Bir ekranı “çalışıyor” seviyesinde yapmakla, gerçekten göze düzgün görünen, animasyonları olan, her detayını düşünerek hazırlanmış bir arayüz yapmak arasında ciddi token farkı oluşuyor. Bu tamamen kullanım şekline bağlı yani. Kaç proje üzerinde çalıştığınız, aynı anda kaç projeyi yürüttüğünüz, günde ne kadar AI kullandığınız, projenin kapsamı vs. hepsi etkiliyor.
O yüzden “40-50 dosyalık PHP site yaptırıyorum, nasıl limit yetmiyor?” kısmı biraz kullanım senaryosuna bağlı hocam. Aynı 40-50 dosyalık projeyi sadece kodu yazdırıp teslim almakla, sürekli geliştirip UI'ını değiştirmek, hatalarını düzeltmek, yeni özellikler eklemek ve detaylarını iyileştirmek aynı tüketim değil.