Jonezz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam AI ne kadar gelişirse gelişsin insanların gerçek içerik ve insan etkileşimine olan ilgisinin tamamen biteceğini düşünmüyorum, YouTube da buna göre dönüşmeye devam eder.
Son 3 seneye dönüp gelişmeleri araştırmanı tavsiye ediyorum.

AOK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ön görünüzü yapay zekaya sordum hocam. Şöyle cevap verdi
https://share.gemini.google/Iz4PuyH51B4C
Kesinlikle katılıyorum buna. Geleneksel video kazançları değil e-ticaret gibi modellerin ön plana çıkması muhtemel. Bilgi ve eğlencenin tarzı değişti artık.

dijitalkaptan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kapatıp köyüne dönecek , köy hayatına geçiş videosu çekip sonlandıracak. Çok yoruldu , kendine vakit ayırmak istiyor .
Hocam YouTube u sen birey mi sandın 😁
Sadece beklemeyi tercih ediyorum. Eğer günün birinde forumda olursanız bu yorum yapan bütün arkadaşları etiketleyeceğim 😊

dizianaliz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
YouTube'nin bitip bitmesiğini anlamanın tek yolu içerik üretenlerle görüşmek. Ben de onlardan biriyim. 10 yılı aştı. Kendi deneyimim ve çevremde bu işi yapan yakınlarımın deneyimi ile olanları özetleyim. İşin içinde olanlar ile dışardan bakanlar bambaşka görebilir. Dışardan baktığınızda YouTube asla bitmez demek sanırım doğru bir teşhis değil. Bir 10 sene de site işi yaptım. Ona da bitmez diyorlardı ama bugün tek bir sitem bile yok. Çünkü hem para kazandırmıyor hem de artık insanlar Google kullanmıyor direk yapayu zekay sesli sormak kolaylarına geliyor. Yani durum bu bitmiş bitmemiş bi menfatimiz yok. YouTube meselesine gelelim. Önceden insanlar oturup 10 dakka bir videoyu izliyordu çünkü sabırları ve merakları diriydi. Her şeyi göre göre artık her şey insanlara basit gelmeye başladı. Zaten doyum noktasına ulaşmıştı. Dikkat ederseniz artık yeni Enes Batur lar Deli mi neler türemiyor. Yani o furya bitti çünkü shorts kültürü başladı. Burada içerik üreticileri tıkandı çünkü 10 dakikada anlatacağı şeyi hızlandırarak daha hızlı anlatmak zorunda kaldılar ve bu müthiş bir iş yükü demek. Üstelik 100 kat da daha az para kazanacaklardı. YouTube sürekli teşvik etmeye çalıştı kandırdı. İşte yapın bunu edin bunu para vercez şöyle böyle dedi ama maalesef olmadı. Üzerine berbat bir keşfet modelleri var. Uzaylıları dünyaya inerken gerçekten çekseniz video atsanız sıfır izlenme ihtimali var. Yine de içerik üreticileri pes etmedi devam etti pek çoğu uzun video üretenlerin ama yarısı bıraktı. Shorts için de artık yolu sonuna gelindi. Çünkü para kazanma kurallarına uymadan içerik üretenlerle siz kurallara uyarak bu işi yapmaya çalışanları yarıştırıyorsunuz bu adil değil. Üzerine partner kanalları var. Bunlar tonla kural ihlaliyle keşfeti kaplıyor. Vesselam uzun lafın kısası. Bundan 5 6 sene önce attığınız video örneğin ortalama 10 bin ızlenıyorsa bugun bu rakam 300 500. Çünkü izleyici YouTube'da değil. Şu an sadece çocuklar kaldı gerisi TikTok'ta. Ben bir içerik üretici olarak %90 düşüş yaşadım buna rağmen bitmez diyorsanız yapacak bir şey yok.
İnsanlar gerçeği kabullenme konusunda aşırı zorlanıyor. Yeni dönem Süper Yapay Zeka modelleriyle açılacak ve buradaki arkadaşların ağzı açık kalacak. Arz talep dengesi kökten değişiyor, dijitalleşme farklılaşıyor. Bazı arkadaşlar geç benimseyecek 😊