arkadaş nasıl yaparım demiş, ben de ona sadece bu şekilde yaparsanız tefeci durumuna düşmezsiniz dedim
bu karlıdır bunu yapın demedim ki hocam. benim ilk mesajımda bakın o kadar basit bir mesaj ki, ve tefeci durumuna düşme riskini ancak bu şekilde aşarsınız dedim. bunu önerip çok güzel yol yapın demiyorum yani.
ilk mesajım: "taksitle satıp taksitler bitinceye kadar altını teslim etmeyerek yapabilirsiniz.
taksitle satıp altını hemen teslim ederseniz, ya tefeci durumuna düşersiniz ya da dolandırılırsınız. kuyumcu bir kredi kuruluşu değildir. direkt nakte çevrilen bir şeyin taksitle satılması çok riskli bir işlem hocam her açıdan. Hemen teslim şeklinde yapmayı planlıyorsanuz tavsiye etmiyorum."

tefeci ifadesi ve bunun sıkıntılı olduğu olmayacağı yazıyor.
çok basit: hemen teslim olursa zaten tercih etmeyecek bunu kendisi, sonra teslim ederek yaparsa bence alan tercih etmez çünkü adam borç para arıyor aslında, hemen teslim etmek için (ve o kişinin de bozdurması için) o kişiden kartla ödeme alırsa da zaten anında bozduğunda kart tefeciliği olarak adlandırılan suçu işlemiş olur.

lorxy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam o konuda hemfikiriz zaten. Pos tefeciliği diyorlar. Sabahtan beri aynısını iddia edip anlatmaya çalıştım ya, sizde taksitli birikim altın satışı yapılacak ise pos kullanmadan yolu budur dediniz, bende hayır bu değildir böyle olmaz dedim hepsi bundan ibaret değil mi?

Arkadaşın konusu ise taksitle nasıl altın satarım değil mi?

Bambaşka bir şey dediniz şu an