Herkese merhaba, bir inşaat/metraj SaaS'ı projesi üzerinde çalışıyorum (React 19 + Vite SPA, Fastify backend) ile yaptı ai.
Google Search Console'da hiçbir hata/uyarı yok ama site 30 gündür sadece 5-6 sayfayı indekslemiş, kalan onbinlerce sayfa "Bulundu — şu anda indekslenmedi" durumunda süresiz bekliyor. Teknik durumu özetleyeceğim aşağıda sorum şu. Bu normal mi? Değilse neyi atlıyorum eskiden sitemapi nerdeyse yükler yüklemez 2-3 gün içinde tüm siteleri google da görürdük. Şimdi neyi eksik yapıyorum?

Site büyüklüğü / yapı:
  • ~47.500 ürün/fiyat detay sayfası (7 farklı kurum/kaynağa ait)
  • ~15 hesaplama aracı sayfası, 1 blog yazısı, birkaç statik sayfa
  • Toplamda sitemap-index.xml → 3 alt sitemap'e (sayfalar, blog, kurum grup sayfaları) bölünmüş durumda
Botlara nasıl gösteriliyor:
  • Gerçek SSR (Next.js tarzı) değil — build/zamanlanmış bir job tüm bu sayfaları headless Chrome ile önceden render edip statik HTML dosyası olarak diske yazıyor, nginx bu dosyayı doğrudan sunuyor (SPA shell'e hiç düşmeden). Yani Googlebot'un gördüğü HTML, gerçek içerik dolu — "view-source" ile kontrol ettim, boş kabuk değil.
  • robots.txt sadece auth arkasındaki uygulama sayfalarını (panel, admin vb.) engelliyor, public sayfalarda engel yok.
  • canonical etiketleri her sayfada doğru, kendine referans veriyor, duplicate/çelişkili canonical yok.
Şimdiye kadar kontrol ettiğim/düzelttiğim şeyler (hepsi temiz çıktı veya düzeltildi):
  • Cloaking yok — bot'a ve insana aynı HTML gidiyor.
  • Sitemap lastmod tarihleri gerçek (fake/sabit değil).
  • Deploy sonrası eski JS chunk'lara 404 verip "Something went wrong" ekranı gösteren bir hata vardı, kök nedenini bulup düzelttim (asset retention + CDN cache bypass).
  • Sayfa başlıkları 70 karakteri aşan pozlarda kırpılıyordu, düzelttim.
  • İç link yoğunluğunu artırdım (ilgili ürün linkleri 8'den 16'ya çıktı).
  • IndexNow entegre ettim, yeni/güncellenen sayfalarda Bing/Yandex'e anlık ping atıyor.
Sorun: Googlebot siteye haftada ortalama 6 kez uğruyor gibi görünüyor (Search Console "Crawl stats"). 47 bin sayfalık bir kataloğa göre bu son derece düşük bir tarama bütçesi. Benim çıkarımım: teknik bir engelleyici yok, bu saf bir crawl-budget/domain-authority meselesi gibi ama emin olamıyorum. Böyle bu indekslenmez ki bi yerde bi hata olmalı.
Benzer ölçekte bir kataloğu (onbinlerce ürün sayfası) sıfırdan indekslemeye çalışan/çalışmış olan var mı? Crawl budget'ı gerçekten hızlandırmanın (backlink dışında) bilinen bir yolu var mı, yoksa bu gerçekten "bekle ve gör" mü?