aponkral adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
40 saniyede kurulan KVM kullanıyordur işi biliyordur.

3-4 dakika kuran al-satçıdır. Bir halt bilmiyordur. Geliştirme yapmıyordur.
Hatalı bir yorum vmware diyovm ile firma ayarlarsa 30 saniyede windows 20 saniyede linux dahi kurdurabiliyoruz bu sürelerin altınada inilebilir inen firmalar gördüm yorum olarak şunu eklemeliyim vmware kullanan bir firma 3-4 dakikada kurulum yaptırıyorsa Türkiye pazarında büyük ölçüde daha büyük firmadır şablonlarını farklı yerlerden çektiği için bu bekletmeyi yapıyordur en kısa sürede kuran firmada büyük tabiiki olabilir ancak genelde firmalar tek noktadan şablon dağıtımı yapar her makinaya özel şablon atılsa dediğim gibi diyovm ile 20 saniyede dahi cihaz kurduran firmalar mevcut ancak 40 saniyede kurduran kvm demek doğru değil veya 3-4 dakika kuran al-satçıdır demek hiç doğru olmamış.

Konu sahibine yanıt olarak şunu belirtmeliyim: 3-4 dakika süren kurulumlarda büyük ihtimalle firmanın bir veya daha fazla fiziksel sunucusu bulunuyor ve siparişinize göre diğer cihazlarından özel işletim sistemi/template aktarımı yapılıyor.

Sistemi otomatik olan ve birkaç saniyede kurulum yapan firma ise ya her cihazına işletim sistemlerini/templateleri önceden kurmuştur ki bu genelde yapılmaz ve çok mantıklı olduğunu düşünmüyorum ya da ilgili firmanın yalnızca bir fiziksel sunucusu vardır. Bir diğer ihtimal de siparişinize uygun sanal sunucu ile şablonların bulunduğu fiziksel sunucunun aynı noktaya denk gelmesidir.

NOT: Disk, internet bağlantısı ve çeşitli bir çok daha etken mevcut ancak genelde pazarda genelde dediğim konu başlıkları geçerlidir.