XenForo altyapılı forum sitemi bir süredir farklı bir hosting firmasına taşımayı düşünüyordum. Bunun en büyük sebebi, mevcut hosting firmasının başka bir kişiye satılması ve son zamanlarda destek taleplerine oldukça geç dönüş yapılmaya başlanmasıydı. Açıkçası firmanın bir gün aniden kapanması veya verilere ulaşamama gibi bir durum yaşamaktan çekindiğim için alternatif arayışına girdim.
XenForo kullananlar bilir; özellikle forum büyüdükçe standart web hosting paketleri her zaman yeterli olmayabiliyor. Performans tarafında daha fazla kontrol gerektiği için VDS/VPS gibi çözümler daha mantıklı hale geliyor.
İlk olarak başka bir firmayla anlaştım ve siteyi taşıdım. Fakat performans konusunda beklediğimi bulamadım. Yaklaşık 3 gün kullandıktan sonra sitenin yavaşlığı ciddi anlamda rahatsız etmeye başladı.
Bu sırada
@AktifSunucum; ile iletişime geçtim. Durumu anlattığımda VDS kullanmamın daha doğru olacağını söylediler ve kurulum konusunda yardımcı olabileceklerini belirttiler. Sunucunun kurulumu, gerekli ayarlar ve sitenin taşınması dahil olmak üzere tüm işlemleri A'dan Z'ye kendileri gerçekleştirdiler. Üstelik süreç oldukça hızlı ilerledi ve herhangi bir kesinti yaşamadan siteyi yeni sunucuya geçirdik.
Bir de ayrı olarak dünya çapında hizmet veren başka bir firmada n8n sunucum bulunuyordu. Orada yaşadığım bir sorun için destek talebi oluşturdum fakat 24 saati aşkın süre geçmesine rağmen sorun çözülemedi.
Bunun üzerine tekrar
@AktifSunucum; ile iletişime geçip n8n konusunda yardımcı olup olamayacaklarını sordum. Sağ olsunlar bu konuda da yardımcı olabileceklerini söylediler ve kısa süre içerisinde n8n sunucumun kurulumunu da tamamladılar.
Şu ana kadarki deneyimime göre özellikle destek konusunda oldukça hızlılar. Bir sorun olduğunda karşınızda gerçekten konuyla ilgilenen ve çözüm üretmeye çalışan birilerinin olması benim için en önemli noktalardan biri.
Hem XenForo sunucumda hem de n8n tarafında verdikleri destek ve yardımları için
@AktifSunucum;'a teşekkür ederim. Benim yaşadığım süreç bu şekildeydi, hosting veya VDS arayışında olanlara da kendi deneyimimi paylaşmak istedim.