Selam dostlar,

Biraz içimi dökmek ve özellikle benzer şeyler yaşamış insanların fikrini almak istiyorum.

Bu sene bir ilçede Bilgisayar Programcılığı bölümünü kazandım. Kayıt işlemlerimi yaptım, derslerimi seçtim ve okumak için ilçeye gittim. KYK yurduna da yerleştim fakat yurtta sadece 1 gün kalabildim.

Yurt gerçekten beklediğimden çok farklı çıktı. Eski, kalabalık ve bana göre koğuş gibi bir ortamı vardı. WC ve banyoların durumu da beni ayrıca zorladı. Bir gece kaldıktan sonra "Ben burada 2 sene yapamayacağım" düşüncesine kapıldım ve ertesi gün memleketime geri döndüm.

Sonrasında eğitimimi tamamen bırakmak yerine farklı bir yol düşündüm.

Şu anda Anadolu Üniversitesi AÖF Web Tasarımı ve Kodlama bölümüne kayıt yaptırdım. Ayrıca Atatürk Üniversitesi AÖF Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik bölümünü de ikinci bölüm olarak okumayı düşünüyorum.

Yani amacım üniversiteyi bırakmak veya hiçbir şey yapmadan oturmak değil. Tam tersine iki farklı alanda eğitim alıp kendimi geliştirmek, bir taraftan da çalışma hayatına devam etmek istiyorum.

Fakat aile tarafında ciddi şekilde "Örgün okuyacaksın, okula gideceksin" baskısı var. Açıköğretim sanki üniversite okumamakmış veya diploma alınmıyormuş gibi bir bakış açısı var.

Benim kafama takılan nokta tam olarak burada:

Sonuçta örgün Bilgisayar Programcılığı bitirdiğimde de önlisans mezunu olacağım. Anadolu AÖF Web Tasarımı ve Kodlama bitirdiğimde de önlisans mezunu olacağım. Atatürk AÖF Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik bitirdiğimde de önlisans mezunu olacağım.

Elbette örgün eğitimin kampüs ortamı, hocalarla yüz yüze iletişim, çevre edinme, uygulamalı dersler gibi avantajları olduğunun farkındayım. Açıköğretimin de kendi disiplinini gerektirdiğini biliyorum.

Ama insan kendisini çok kötü hissettiği bir ortamda sırf "örgün üniversite okudum" diyebilmek için 2 yıl geçirmek zorunda mı?

Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?

Özellikle açıköğretimden mezun olup özel sektörde çalışan, KPSS'ye giren arkadaşların deneyimlerini merak ediyorum.

Açıköğretim mezunu olmak iş hayatında gerçekten insanların anlattığı kadar büyük bir dezavantaj mı, yoksa burada biraz eski nesilden gelen "üniversite dediğin örgün okunur" düşüncesi mi var?

Ben kaçmak veya okumayı bırakmak istemiyorum. Sadece bana daha uygun olan şekilde eğitimime devam etmek istiyorum.