ysozmen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba 29 yaşındayım bir cafe de garsonluk yapıyorum. İşimde var fakat hem işteyken hemde iş dışında geçmek bilmeyen can sıkıntım var. Ruhum birşeyler arıyor gibi. Arkadaşım yok. ondan mıdır bilmem ama acayip bir şekilde can sıkıntısı basıyor beni. ne yapmam gerekiyor ne tavsiye edersiniz ?
@ysozmen; öncelikle Allah yardımcınız olsun. İnsanoğlu çok nankör ve günümüz insan ilişkilerinde bu açıkça görülüyor. Bu nedenle arkadaş olmaması arkadaş görülüp de gerçekte olmamasındna iyidir. En azından boş beleş kalabalık olmaz. Arkadaş dediğin yeri gelir yardımına koşar, yeri gelir senin için iyilik yapar, iyilik yapmasa da en azından yaptığın iyiliğe karşı nankörlük etmez. Günümüzde bu özellikte insanları bulmak zorlaştı. Kaliteli 1 arkadaş hatta 1 dost kalitesiz binlerce arkadaştan iyidir bana göre. Benzetme yapmam gerekirse en büyük para olan bir adet 200 TL ile bir torba dolusu iki yüz adet 1 TL aynı değerde. Taşıma kolaylığı açısından tek bir 200 TL'yi tercih ederim. Herkesin dediği gibi ben de hobi edinmeyi söyleyeceğim. İşten gelince o yorgunlukla belki birkaç satır kitap okumak, belki bir dizi film izlemek hiç yoktan iyidir. Evcil hayvanlar ise ayrı bir sorumluluk. Kendinize ayıracak vakti zor bulurken evcil hayvanların sorumluluğu kaldırılamayabilir. Maması, kumunun temizliği, düzenli veteriner kontrolü, yeri gelecek hastalanacak. Onun için şu aşamada evcil hayvan önermiyorum. Sağlıklı, mutlu, huzurlu günler dilerim.