Donanımlara oranla erken çıkmış bir sistem diyebiliriz. Gerçi hiçbir zaman donanımların yapayzekanın gelişimine ayak uydurabileceğini sanmıyorum ama donanımlarında gelişmesine faydası olduğunda büyük bir teknolojik sıçrama öncesindeyiz. Hatta başladığını düşünüyorum.
Kesinlikle bir balon filan değil.
Mazot pahalı diye araba kullanmaktan vazgeçmedik.
Yapayzeka şirketleri bir süre zarar edebilir normaldir. sonrasında en karlı şirketler olacaklar.
Teslanın fabrikasının 10 yıla yakın zarar edeceğini hesaplayarak bu işe girdiğini okumuştum. Sonrasında gelişim tamamlanır zarar öyle bir kar oranına dönüşür ki.
Şuanda ödediğin telefon faturası gibi insanlar yapayzekaya para ödeyecekler.
Robotlar evlerimize girecek onların arkaplanında yapayzeka çalışacak.
Biz sadece robotu almakla kalmayacağız onun için dahi aboneliğimiz olacak.
O konuya girmeyin dedin ama giricem
İnternet ilk yaygınlaştığı dönemde 3mb lık mp3 dosyasını indirmek için 55 dk beklemiştim ardından bağlantı kopmuş ve yeniden bağlandığımda baştan başlamıştı.
O zamanların günde 1-2 saat internet kullnımının aylık tahmini bu zamanın parasıyla 10.000 TL ye varan ücreti vardı.
Şimdi o zamanlarda internet sadece bir balon mu diyecektik?
Neyin fiyatı 7 kat arttı demişsin.
Bugün insanlar iphone için bile 250.000 TL civarı fiyatlar veriyor. Teknolojinin hızlı gelişmesi söz konusu olacak.
Bence bir devrim. Asla yapılamaz diyordum gençken.
Bizim kullanmamız gereken yapay zekalar gerçekten alınamayacak fiyatlara yükselecek doğru ama sıradan insanların kullanacağı sıradan yapayzeka uygulamaları pahalı olmayacak.
Şuanda pc de vs çalışan yapayzekalar var. bunlar telefonlarda internetsiz kullanılabilen basit kaçsada günümüzdekinden daha zeki sistemler olacak.
Ben umutluyum. Bu arada batan yapayzeka şirketleri olur mu? Tabi ki gelişime ayak uyduramayan, yarışamayanlar güçlü rakipler karşısında ezilip kaybolacak