satın alma satılma hepsi yasaklanacak. yazımı bir bütün olarak okuyun. bugün insanlara garip geliyor, bu sonra çok normal gelecek. o kadar şey yazdım, özgürlük vs diyip yazdığım şeye cevap vermiş olmuyorsunuz hocam. insanların özgür tercihleri olması herşeyi yapabilecekleri anlamına gelmez. bugün sosyal bir çevrede yaşıyor insanlar. her tür maliyeti toplum karşılıyor. insanların istediklerini yapabilecekleri özgür tercih olarak adlandırdığınız şeyin sınırı nedir? bu herkese göre değişir. sınır toplumsak kurallardır. bugün sigara yasağı konduğu anda bu kuraldır. tüm toplumu ilgilendiriyor. bundan 30 sene önce otobüste sigara içilmesi de özgürlüktü. madde satışı da özgürlük o zaman. özgürlük diğer insanların özgürlüğünün başladığı yerde biter. sigara üretimi ve satışı tıpkı halihazırda yasak olan maddeler gibi bir tercih ve özgürlüktür. diğer yasak olan maddeler de her ülkede yasak değildir. bu yasak elbette desteklenebilir de karşı çıkılabilir de. ben destekliyorum.
marketlerdeki satınlan gıda maddeleri özgürce satılıyor, italya'da bir markete girip aynı marka ürünleri alıp türkiye'dekilerle karşılaştırın lütfen. türkiye'deki ürünlere katılan yağ şeker katkı ve herşey farklı. özgürlük var ama satan da alan da özgür. oysa yapılması gereken şey toplum sağlığı için AB deki gibi düzenleme yapılması. sigaranın tamamen yasak olması lazım ki yeni nesiller bu sağlık sorununa katlanmak zorunda kalmasın.
Merak ettiğim için soruyorum gerçekten kısıtlayıcı yasaklarla olumlu sonuçlar elde edebileceğinize mi inanıyorsunuz 🙃