Yapay Zeka tamamen matematiksel işlemlere dayanıyor, yani ortada insan gibi düşünen bir zeka yok. Olsa zaten bu kadar hızlı çalışamazdı.
Olay tamamen olasılık ve tahmine dayalı matematiksel işlemlerden geçiyor, LLM dediğimiz yapıyı araştırın biraz mantığını kavrayın sistem sizin yazdığınız kelimelere karşılık gelebilecek kelimeleri türetiyor, olasılık hesabı yapıyor nihayetinde sonuç veriyor. Tabi işin hamuruna inildiğinde olaylar daha genişliyor, ama basit ve en sade anlatımı bu olabilir.

Sitemleriniz bunlarsa;
Yapay zeka işsizlik yaratıyor mu? Evet
ama bir yandan da yeni iş alanları açıyor.

Siz biyolojiyi A dan Z ye yalayıp yutabilir misiniz kısa sürede hayır onlarca yılını ver gene yapamazsın.
ama yapay zekayı tüm verilerle beslersen yapay zeka sana bu veriler ışığında yeni olasılıklar türetebilir.

Hiç haber okumuyormusunuz? Mesela yapay zeka desteği ile yapılan tedavi yöntemleri, virüslere karşı aşı üretimi bunların gerçekçi simülasyonlarının üretilmesi.
Yani yapay zekanın aslında gelişmemizde katkısı çok büyük çünkü ortada devasa bir bilgi havuzu var ve bunu saliseler içinde işleyebilen yapay bir matematik ağı var.

Finalde yapay zeka öyle bir evreye gelecek ki artık önünü alamayacaklar hani hep diyorlar ya insanlık kendi sonunu kendisi getiricek diye
işte yapay zekada aslında bunun bir parçası, evet çok faydalı ama bi o kadarda zehirli birşey.

Farzedelim ki ben insanlığın artık sonlanmasını istiyorum, yapay zekayı bir şekilde ikna edebildim ve ortaya öyle güçlü bir virüs çıkardık ki tedavisi bile yok.
Şöyle düşün yapay zekada tüm virüslerin hücresine, mantığına ve işleyişine kadar bilgisi var insan olarak sen baktığın zaman belki 1 belki 3 şey düşünürsün ama yapay zeka olabilecek binlerce senaryoyu düşünür.

Bana göre Kıyametin habercisi mehdi falan değil yapay zeka