LINUX SUNUCU YÖNETİMİ
Kurulum • Güvenlik • Optimizasyon • Sorun Çözümü
Kısaca Ben
Ben Mehmet Can. Bilgisayar Mühendisliği 4. sınıf öğrencisiyim. Linux sunucu yönetimi üzerine çalışıyorum. Yıllardır r10'da hem hizmet almak hem de hizmet vermek için bulunuyorum.
Linux sunucuların kurulumu, güvenliği, düzenlenmesi, performans iyileştirmeleri ve yaşanan sorunların çözümü konusunda yardımcı oluyorum.
Çalışmalarımda mümkün olduğu durumlarda ücretsiz, açık kaynak ve özgür yazılım ürünlerini, güvenilir bir yapı içerisinde kullanmayı tercih ediyorum.

Neler Yapabiliriz?
◆ Yeni bir Linux sunucu kurabilir ve kullanıma hazır hale getirebilirim.
◆ Mevcut sunucunuzu düzenleyip güvenlik ve performans açısından iyileştirebilirim.
◆ Web sitesi, uygulama veya gerekli servislerin kurulumunu yapabilirim.
◆ Sunucunuzda yaşadığınız bağlantı, erişim, kurulum veya çalışma sorunlarını inceleyebilirim.
◆ İhtiyacınıza göre yedekleme, izleme ve temel güvenlik yapılarını oluşturabilirim.
◆ Mevcut sunucunuzu başka bir sunucuya taşıyabilirim.

Nasıl İlerliyoruz?
Öncelikle sunucunuzun mevcut durumunu ve yapmak istediğiniz işlemi konuşuyoruz.
Ne yapılması gerektiğini netleştirdikten sonra çalışmaya başlıyorum. İşlemler tamamlandıktan sonra gerekli kontrolleri yapıp sunucuyu teslim ediyorum.

İşlem tamamlanmadan ödeme talep etmiyorum.
Çalışma sonunda yaptığımız işlemleri ve önemli notları markdown belgesi olarak size iletiyorum.
Kurulum ve optimizasyon süreçlerinde doğrudan yapay zeka kullanımından kaçınıyorum. Kullanılması gereken durumlarda ise uygulanan komutların hangi amaçla kullanıldığını, niye o komutun kullanıldığını ve sonucunun ne olduğunu raporda ayrıca belirtiyorum.

İlk Mesajınızda
◆ Sunucu türü ve işletim sistemi
◆ Yapmak istediğiniz işlem veya yaşadığınız problem
◆ Varsa hata mesajı / ekran görüntüsü
◆ Çalışma sonunda ulaşmak istediğiniz sonuç

NOT: Şifre, private key veya API anahtarı göndermeyin.

İletişim:
İş yapmak için olduğu kadar, sadece selam vermek veya aklınızdaki bir soruyu sormak için de bana ulaşabilirsiniz. İş ilişkimiz olmasına gerek yok, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım
Telegram: @mcandmn
R10: DM üzerinden ulaşabilirsiniz.

Kişisel Web Sayfam:
mehmetcanduman.com.tr
Linux, sistem yönetimi ve yaptığım çalışmalar hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Sunucunuzdaki işi konuşalım, yapılabilecekleri birlikte netleştirelim.