Ne yazık ki balon değil ama bomba olduğu kesin.

Ofis işlerinde, yazılım işlerinde personel aramak için açılan ilanların çok büyük oranda azaldığı ile alakalı pek çok haber okudum ki kendi hayatımdan örnek vereyim daha önce 3 tane arkadaş ile çalışıyordum yazılım işleri ile alakalı şuan çalışmıyorum çünkü onlara anlatacağım izah edeceğim vakitte claude yapıyor bitiriyor işi.

Bu buz dağının görünen yüzü bir de görünmeyeni var şimdiden adamlar eli ayağı olan robotlar yapmaya başladı bunlar şuan daha işin başında 20.000 dolar civarına satılıyor yani bir işçinin 1 yıllık maaşı gibi düşünün şimdi ilerde bu robotların maliyetleri düşecek insanın yapabildiği neredeyse her işi yapabilir seviyedeler şuan bile ki ilerde daha da gelişecek bu robotlar. Bunun sonucunda birileri evine alacak evdeki personel işsiz kalacak, adam fabrikasında montaj işleri için alacak 1000 tane robot 5000 tane işçisin yaptığı işi 7/24 yemek yemeden mola vermeden çalışarak yapacaklar üstelik sendikaları yok tazminatları yok bu işin sonu 20 yıla büyük bir işsizlik ve ekonomik sıkıntılardır yaşayıp göreceğiz.