Evet kimse görmedi ben gördüm sorun var mı? Hadi her şeyi geçtim yapay zekayı bir kenara bırakalım. Son 1 yılda yapay zeka kaynaklı RAM fiyatları 7 kat artmış, SSD fiyatları 4-5 kat artmış. şimdi gündemde ekran kartı fiyatları var. kısaca çip fiyatları artışı var. Bu neyin uğruna? Millet hamam böceği videosu üretmesi uğruna mı? Şuan millete ücretsiz dağıtıyorlar ama arkaplanda devasa bir sebepsiz yükseliş var. Şuan insanları uyuşturup bağımlı yapma peşindeler. Şuan o girdiğiniz promptlar ücretsiz olsa bile binlerce dolar maliyeti var. er yada geç o maliyetler herkese yansıyacak. ister kabul et ister kabul etme. Bunun yeni bir teknoloji olmasıyla alakası yok. Geçmişte tuşlulardan androide geçişte böyle ekonomik bir sarsılma veya devasa fiyatlar olmadı. yada bu internetin çıkışına benzetilemez. herhangibir ürüne 6-7 kat zam gelmedi bu sebepten dolayı.
bu saydıklarınla yapay zeka balondur demek aynı şey mi? maliyetlerin nasıl arttığının herkes farkında zaten. bugün chatgpt neden reklam diye bir şey getirdi? antigravity neden usage'ı dibe çekti? siz chatgpt'ye muz çizdirmenin bir maliyeti var diye ai balondur diyorsanız onun ne olduğunu anlamıyorsunuz demektir. sektörden olmayan sokaktaki bir dayının sözleri gibi geliyor yazdıklarınız