Ben Türkiye geneli 38 şehirde 64 şubesiyle hizmet/finans sektörü diyebiliriz çalışan bir firma sahibiyim kendi adıma sadece şunu söyleyebilirim yapay zeka sistemleri benim sektörüm gibi insan ve bilgi bağımlılığı olan bir alanda bile hizmet akışımı hızlandırdı kalitemi arttırdı maliyetimi düşürdü.
Yapay zeka teknolojilerini kullanmak tabana yayılacak bu anlamda en büyük sorun bence işsizlik olacak çünkü veri analizi ve raporlama yapan departmanımız 2022 yılında 6 kişiden oluşurken şu an %200 civarı büyümeye rağmen 3 kişiden oluşuyor.
Yazılım IT departmanımız tüm süreçlerimiz bilgisayar ve sunucu üzerinden ilerlerken keza 3 kişiden 1 kişiye düştü ve süreçler aksamıyor.
Yani balon kısmına inanmamakla birlikte büyük işten çıkarmaların temel sebebi tamamen yapay zeka kullanımı ha ne zaman büyük eksi olacak ben söyleyeyim hepimizin en çok kullandığı temel programlar çok pahalı veya işlevsiz hale gelince büyük sorunlar çıkacak çünkü bütün organizasyonlar ve kişiler yapay zeka sistemlerine bağımlı hale gelmiş olacak.