Hemen hemen 8 aydır Dubai'deyim. Birçok arkadaşım bunu biliyordur. Yaklaşık 20 yıl trafik polisliği yaptım. 23 senedir sürücü belgesi sahibiyim. Gerçek hayatımda aşırı kuralcı biriyim. Asla kural ihlali yapmam, asla başkasının hakkına tecavüz etmem. Bunları, az sonra anlatacağım kaza hakkında fikir sahibi olabilmeniz için yazdım. Lütfen yanlış anlamayın.

Daha önce Amerika'da ve Avrupa'da araç kullandım. Dolayısıyla sadece Türk Trafik Kanunu değil, evrensel kanunlar hakkında da bilgi sahibiyim. Geldiğimden beri, yani 8 aydır Dubai ve Abu Dabi'de araç kullanıyorum. Neyse ki bugüne kadar ceza yemedim, kaza yapmadım. Bu arada Birleşik Arap Emirlikleri'nde kameralı denetim çok fazla. Etrafta doğru dürüst polis göremezsiniz. Fakat 24 saat ülkenin her yeri kamera ile denetleniyor.

Bugün Azizi Riviera adlı bir yerleşim yerinden E66 otobanına katılmak üzereydim. Katılım şeridine geldiğimde, sağımdaki araç benim hafiften benim şeridime doğru hamle yaptı. Anlık olarak aynaya baktım ve yolun müsait olduğunu gördüm. Ben de sol sinyalimi verdim ve soldaki şeride manevra yaptım. Tam bu esnada bir ses duydum. Sol aynaya tekrar bakınca, bir motor sürücüsünün yerde sürüklendiğini gördüm. Zaten yavaş gittiğim için hemen durdum. Dörtlüleri yaktım ve koşarak sürücünün yanına gittim. Trafiği durdurdum, yavaşça koluna girdim ve emniyet şeridine götürdüm. Sonra trafiği yeniden durdurdum ve motorunu emniyet şeridine aldım. Sonra ambulansı ve polisi aradım. Bu sırada kuryeye sarılıp özür diledim. Arabama davet ettim. "Güneşte kalma gel serin ve gölgede dur" dedim. Su verdim, biraz rahatlatmaya çalıştım. Bu arada ben ondan daha kötü hissediyorum ama çaktırmıyorum.

Ambulans ve polis yaklaşık 15 dakika sonra geldi. Motor sürücüsünü ambulansa aldılar. Benim elim ayağım titriyor hala. Düşündükçe kötü oluyorum. Ya bu adam yerde sürüklenirken arkadan gelen araç ezseydi diye. Polis de bana "Calm down brother, he is good" diyip duruyor saolsunlar. Motor kazalarının sıkıntılı olduğunu ama adamın durumunun iyi olduğunu söylüyorlar. Sadece kolları ve ayakları sürtünmeden dolayı yaralandı. Derisi yüzüldü yazık adamın.

Adamın ambulansta tedavisi yapılırken biz polislerle konuştuk. Onlara, Türkiye'deyken trafik polisi olduğumu, yaklaşık 20 yıl çalıştığımı, kanunları bildiğimi söyledim. (Bunu ukalalık olarak söylemiyorum yanlış anlaşılmasın. Sohbet ediyoruz ve sohbet esnasında bunlar konuşuluyor.) Gülümsediler ve bana kim kusurlu sen söyle dediler. Ben de kimin kusurlu olduğunu bilmediğimi, aynaya baktığımda onu görmediğimi, ya kör noktada kaldığını ya da aynı anda şerit değiştirdiğimizi söyledim. "Tamam dert etme önemli değil. Ona sor, rapor istemiyorsa gidebilirsin" dediler. Ona sorduk ama rapor istediğini söyledi. Daha doğrusu çalıştığı şirket istiyormuş. Bu arada kollarına ve bacaklarına pansuman yapılıp sarıldı ve ambulans gitti.

Polis bana "Dubai Police" uygulamasını indirmem gerektiğini söyledi. İndirdim ve bilgileri girdim. Bu esnada Türk sürücü belgemi gördü. Bu olmaz dedi. Ben de ona, Türk sürücü belgesini 6 ay kullanabileceğimi, Dubai'ye en son 4 ay önce girdiğimi ve 2 ay daha araç kullanabileceğimi söyledim. O da tamam dedi ve bilgileri girip uygulamayı sonlandırdık.

Motor sürücüsüne telefon numaramı verdim. Bir şey lazım olursa arayabileceğini söyledim. O da bana, düştüğünde telefonun ekranının kırıldığını söyledi. Ben de tamam diyerek bana yazabileceğini söyledim. Sonra tekrar sarıldım ve yeniden özür diledim. Durumuna çok üzüldüm. Dubai gerçekten yaz kış çok sıcak ve bu adamlar 50-60 bin lira için o sıcakta motorla tüm gün dolaşıyorlar. Bunu düşündükçe ve adamın kollarının ve bacaklarının derisini kalkmış gördükçe içim kötü oldu.

Bu arada kazada kusurlu olduğumu düşünmüyorum. Çünkü aynaya baktığımı ve yolun müsait olduğunu hatırlıyorum. Sanırım aynı anda manevra yaptık. Kaza raporu az önce çıktı ve kusuru bana vermişler. İtiraz etmeyeceğim. Çünkü kimin gerçekten kusurlu olduğunu bilmiyorum. Ben haklıysam bile helali hoş olsun.

Bana şerit ihlalinden kusur vermişler. Muhtemelen bir de trafik cezası gelecek. Yine de şükrediyorum. Çok daha beteri de olabilirdi. Araç kullanırken lütfen dikkat edin. Kaza gerçekten geliyorum demiyor.