Her jenerasyon ülke yönetimini kendi yaşadığı süre içinde değerlendirir sen 20-30 yaşında birine 40-50 yıl önce böyleydi diyemezsin. Kıyas yapmak için yaşamak gerekir.
Zaten dünyada değişiyor gelişiyor , geçmişe çok fazla takıntılı kalmak geri kalmana sebep olur. Geçmişten ders çıkar ileriye bak derler.
Kötü olan tonlarca şey sayabiliriz.
İyi olan şeylerde vardı fakat artık görünmeyecek kadar altta kaldılar.
iyi zannettiğimiz çoğu şeyde teknolojinin gelişiminin nimetlerini sayesinde benim fikrime göre . Mhrs olmasa mesela hastane kuyrukları eskisinden beter olacaktı , nüfus 100 milyona dayanmış.
Mevcut iktidar döneminde fazlasıyla yol yapıldı bence iyi bir şey ama Rant fazla , kimine göre iyilik meselesi tartışılır.
Kısaca genellersek betona çok fazla yatırım yapıldı. Üniversiteler,Hastaneler,Yollar gibi ama ama devasa rant durumu gölgeliyor.
Ayrıca hatalı politikalar var , mesela her yere üniversite açmak doğru değil , Ülkede ihtiyaç olandan fazla mezun , işsiz milyonlarca üniversite mezunu demek olur.
Belki o gençler başka sektörlerde çırak olarak genç yaşta başlayacaklar ve yüzlerce sektörde ekonomiye katkı sağlayacaklardı.
Mühendis mezun olmuş bu kişi kendi alanı dışında iş beğenmez tabi gururuna yediremez , parada beğenmez normal olarak.
Bir sürü Üniversite açtı ne güzel diyorsun ama ülkeye fayda değil zarar veriyor : )
Dış politikada ülke itibarına yönelik çalışmalar yapılıyor bu belli , fakat yine söylemek lazım halk ekonomik zorluk çekerken bu ne kadar doğru olabilir.
Çok uzun konu yaz yaz bitmez : )
Tarafisiz olarak, yuklenmeden ya da tartismadan, sadece ogrenmek icin soruyorum. bunu ozellikle belirtmek istiyorum. Cunku bazi belediyeler beceremiyor bazilari beceriyor, partiden bagimsiz vizyon ve kisilerin fikirleri vb. de bri cok yerde iyi ya da kotu calismalar getirebiliyor gozlemledigim kadariyla.
Mesela bu hukumet oncesinde neler iyiydi, bir kac madde paylasabilir misin? yani olumlu taraflarini insanlara sunmak bence daha etkili olur bu acidan. Mesela su su kotuye gitti yerine, onceden su su su daha iyiydi gibi paylasim olursa, bence insanlarin aklina daha farkli bakis acilari gelebilir diye dusunuyorum.