Herkese iyi forumlar öncelikle.

Daha tecrübeli ılımlı yada fikir alabileceğim için buraya konu açmayı düşündüm arkadaşlar.

kiracımız her yıl artış dönemi geldiğinde kira artış oranı en minimal düzeyde tutmak adına çeşitli bahaneler öne sürerek zam pazarlığına oturuyor. herkes kendince haklı bişey diyemiyorum kiracıların hakları var evet ama ev sahiplerinin de hakları var . iyilik denebilecek şekilde tahliye sözleşmesi istemedik kiracıdan ama o halen artış döneminde bu kadar artış yaparım bu bile beni zorluyor diyor. Kendisi Askeri Personel maaşları azbuçuk herkesin bilgisinde oturduğu ev 3+1 okul pazar yeri vs çarşı gibi merkeze yerlere gayet yakın bir taraftan cıkmak istemiyor bir taraftan artış oranını da kabul etmiyor. her ay açıklanan artış miktarına göre yapılcak zam mevcut bölgedeki kiraların yanından bile geçmiyor . şuan 12k civarı kira ödemesi var izin verilen sınıra göre 16 k ya yakın bir ödeme yapmak isticek o da maksimum tabi kanunen haklı ama çevredeki emsal kiraların çok altında en kötü ev 20k dolaylarında yeni kiracı olacak şekilde 25k yı bulan daireler var.

çözüm olarak önerileriniz nedir ? çıkmasını öne süreceğim fakat haklı sebep nedir diyor ? artış yap diyorum yanaşmıyor ? Kira tespit davası açsam ne kadar sürer ? dava sonuclanana kadar o sürede kanunen verilecek kira artış üst sınırından mı ödemeye devam eder ?

başına gelen önerisi olan varsa sulh yoluyla çözmek istiyorum önerilere açığım.