Merhaba,
20 yıllık bir sitem var. Web tasarım firması aracılığı ile 7-8 ay önce düzenli olarak Backlink çalışması yaptırdım. Dört ay boyunca ürün marka modeli için linklerime backlink alındı.Sitem ilk sayfaya 7-8.sıraya geldi ancak hemen ardından birden 3.sayfalara geriledi.
Sonrasında hem seo hem de backlink çalışmasını durdurdum.Site içi seo işlemlerini kendim baştan başlayarak yapmaya çalıştım, anlamadığım bir iş ama öğrenmeye çalıştım. Seo analizlerinde sitem %55 iken şuan 90 a çıktı, Backlink konusunda tavsiyelerinize ihtiyacım var. Site içi seo’dan sonra backlink alınmalı mı? Daha önce yaşadığım gerileme spam olarak algılandığı için mi olmuştur? Search consolda olumsuz bir durum yok. Tavsiyelerinizi rica ederim.
Backlink kurgunuz yanlış oluşturulmuş. Google bağlantıları algoritmik olarak değersiz saymış ve site bağlantısız hâlindeki yerine dönmüş. Backlink alımından önce de 3. sayfa ise aldığınız backlinklerin ya çok değersizdi ya da direkt olarak hiç etki etmemiş.
Özel mesaj ile bilgileri iletiyorum hocam oradan yazın sitenize bir bakalım. Backlink stratejinizi oluşturalım, iç seo kontrolleri yapalım, disavow tarafına gerek yok zaten Google kendi yok saymış o linkleri. Belki Site içi seo doğru yapılmamıştır hepsine bakar size bir yol haritası oluştururuz.