Muhammed63 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bro iphone eskiden iyiydi şimdi sadece marka ismi. Xiaomi çok geliştirdi kendini. Aldığınız xiaomi serisinin modeli çok önemli.
Ben tüm xiaomi cihazlarını kullandım.

Xiaomi 13
Xiaomi 13t
Xiaomi 13t pro

Bu üç model arasında uçurumlar var. Genellikle düz serisini kullanan arkadaşlar xiaomi çok kötü vs diyor. Xiaominin en iyi serileri t pro serileridir. Sonradan pro maxler çıktı tabi. İnanılmaz derecede büyük performans farkı oluyor modelden modele.

Mesela 4 tane cihazım var evde kullandığım.

Mi 10t pro
Mi 13t pro
Redmi 12
Mi 13t

Redmi 12 serisi mi 10t prodan çok çok kötü. Birde redmi ve xiaomi arasında karışıklık oluyor bazen. Bundan dolayı da çok fazla kullanıcının xiaomi serisinin çöp olduğunu söylediklerini gördüm.

Kısacası model farkı aşırı fark ettiriyor.

Bro bende kaçak alma düşüncesindeydim fakat direnç atıyorlar. Direnç atarken telefon ısınması, şarj yavaşlaması gibi sorunlar çıkıyor sonradan. Bu yüzden orjinal almak mantıklı geliyor.

Server kaydı muhabbetini bir araştır , uzun zamandır kimse direnç kayıtlı yaptırmıyor. Direnç kaydını genelde ucuz yollu çözüm olarak yapıyorlar ve artı olarak genelde Çin cihazlarına yapıyorlar, Çin cihazlara genelde server kaydı olmuyor. Global bir cihaz aldığın sürece server kaydı yapılıyor, artık direnç kayıt ile server kayit arasında uçurum fiyatlar olmuyor bundan kaynaklı herkes server kaydına yönelmiş durumda. 20$ a tek sim , 40$ a çift sim kayıt yapıyorlar yani.

Tavsiyem şu , eğer Xiaomi alacaksan , yd cihaz alman yönünde. Kapalı kutu global bir cihaz alıp ucuz bir fiyata kayıt yaptırabilirsin. Böyle bir imkan varken gidipte garantisi olsun diye cihaz almak mantıklı gelmiyor bana. Ekran kırılıyor kullanıcı hatasi , kamera kırılıyor kullanıcı hatasi; garantinin bir işe yaradığıni daha hiç görmedim.