Android’i birakali cok oldu 13’ten 17’ye kadar her sene yeniledim bir tek 16’yi es geçtim Xiamoi cihazlar gunluk islerimde lazim olabiliyor bazen sadece 10-15 dakika elime aliyorumdur bundan sonra da Apple urunlerini almaya devam ederim bunu diyen kisiler diye bir tabir pek mantikli gelmedi bana ek olarak 60hz iphone alinmasina da karsiyim
Günlük kullanım ve normal kullanım yapan bir kullanıcı için iPhone on numara telefon. Redmi 12 pro+5g kullanıyordum 2 sene falan önce , o aralar herkesin övdüğü iPhone'u bir denemek istemiştim. Gittim bir tane 14 pro max aldım. Yani o 2 ay bana zulüm oldu. Tamam kamerası iyi , tamam uygulama tasarımları çok şık , SS alırken bile ayrı güzel görünüyor lakin beni çok yormuştu. Sürekli bir kısıtlama içindeydim , Python kullanamıyordum , para verdim aldım uygulamasını bu seferde stabil değildi , adam akıllı VPN kullanamıyordum, vxray kullanmak için canım çıkmıştı.
Bu yaşadıklarımdan sonra eski telefona geri döndüm. Daha sonra Xiaomi 14 ultra aldım , tr fiyati 90k bandındayken YD cihaz alıp 40$ a çift sim IMEI repair işlemi yaptırdım. Bana cihazın maliyeti 32k falan oldu. Kamerası depolaması ram i herşeyi ile mükemmel, en azından istediğimi yapabiliyorum telefona ADB bağlayıp otomasyon bile kuruyorum telefona.
S26 ultra çıktığı zaman gizli ekran özelliği aşırı hoşuma gitmişti almak istedim lakin fiyatına bakınca gereksiz gelmişti. Xiaomi 18 pro nün tanıtılması beni çok mutlu etti. Şöyle bir gerçek var , adamlar çalıyor. Lakin çok iyi çalıyor namussuzlar. Hakkını yemiyelim. Adamlar gizli ekran koymuş , kameralar Leica ile çalışılmış, arkada ekran falan var , tasarım güzel.
Cihazın global a çıkmasını sabırsizlikla bekliyorum , hemen bir tane alacağım , ve garantili falan da almayı düşünmüyorum, Xiaomi alıp da garantisi için 3x fiyat vermek mantıklı değil.