Merhaba arkadaşlar, Etsy’de dijital ürün satıyorum. Etsy Ads konusunda kendi deneyimlerimi paylaşmak ve tecrübeli satıcılardan fikir almak istiyorum.
Şimdiye kadar hem çok sayıda ürüne aynı anda reklam vermeyi hem de yalnızca birkaç ilana odaklanmayı denedim. Ancak tıklamalar ve gelen siparişler her zaman reklam maliyetini karşılamadı. Satış yaptığım dönemlerde bile reklam giderleri nedeniyle zarar ettiğim oldu.
Başlık, etiket, açıklama ve kapak görselleri üzerinde de çalışıyorum. Fakat reklam performansının hangi noktada üründen, fiyattan veya reklam seçiminden kaynaklandığını anlamakta zorlanıyorum. Özellikle düşük fiyatlı dijital ürünlerde reklam gideri ve Etsy kesintilerinden sonra kâr bırakacak bir düzen kurmak istiyorum.
Sizin deneyiminizde:
- Reklama hangi ürünlerle başlamak daha mantıklı?
- Günlük bütçeyi nasıl belirliyorsunuz?
- Bir ilanı değerlendirmek için ne kadar süre veya kaç tıklama bekliyorsunuz?
- Tıklama alıp satış getirmeyen bir ilanın reklamını ne zaman kapatıyorsunuz?
- Reklamın gerçekten kârlı olduğunu hesaplarken hangi verileri takip ediyorsunuz?
Özellikle dijital ürün satan arkadaşların yaşadıkları sorunları ve işe yarayan değişiklikleri duymak isterim. Amacım yalnızca satış sayısını artırmak değil, reklamı sürdürülebilir ve kârlı şekilde yönetmeyi öğrenmek. Deneyimini paylaşan herkese şimdiden teşekkür ederim.