yagmurlufoto adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konudaki borcun nereye ve ne borcu olduğundan bağımsız, konu tam bir pişkin borçlu konusu.

Mesela kendisi demiş ki, bana söylendi yapılandırmam gerektiği ama ben yapmadım. Sonra da demiş ki "aniden bloke geldi"

Kardeşim nasıl aniden bloke geliyor, sana söylendiğinin üzerinden ne kadar zaman geçmiş, umursamadım ciddiye almadım demiyor da.

Bir diğer konu vergi dairesi telefonu açmıyor demiş

Vergi dairesinin telefonu 189 dur ve çağrı merkezidir. Yani aradım açmadılar diye bir şey yok

Daha da fazla devam edemeyeceğim
Okuduğunu anlama kapasiten sıfır, devlet işleyişi hakkında zerre fikrin yok ama klavye başına geçince millete ahlak bekçiliği yapacak özgüvene sahipsin. Gerçekten takdire şayan bir cehalet.
Önce o içi boş kibrini bir kenara bırak da bir şeyler öğren 189 dediğin yer VİMER’dir. Danışma hattıdır, çağrı merkezidir. Benim icra dosyam VİMER’de değil, bağlı olduğum yerel vergi dairesinin icra servisinde. Hayatında tek bir gün resmi daire kapısından geçmemişsin ki yerel bir vergi dairesinin icra birimine veya dahili santraline telefonla ulaşmanın deveye hendek atlatmaktan zor olduğunu bilmiyorsun. Danışma hattıyla icra müdürlüğünü ayırt edemeyen bir adam gelmiş burada bana bürokrasi dersi vermeye kalkıyor.
İkincisi bana 'yıl sonuna kadar süren var' diyen kişi sokaktaki simitçi değil, o dairenin masasında oturan yetkili memur. Memurun verdiği takvimle sistemin e-haciz otomasyonu birbirini tutmadığı için yaşanan bir mağduriyeti yazıyorum sen gelmiş orada ucuz klavye kabadayılığıyla bana 'pişkin borçlu' yaftası yapıştırıyorsun. Kimse borçtan kaçmıyor, burada sistemin çarpıklığı konuşuluyor ama senin o sığ vizyonun bunu kavramaya yetmez.
Bilgin yok, fikrin çok. Konu hakkında en ufak bir donanımın yokken gelip burada üst perdeden ahkâm kesmeye utanmıyorsun. 'Daha fazla devam edemeyeceğim' derken hayatının en doğru kararını vermişsin; sus da cehaletin daha fazla etrafa saçılmasın. Hadi şimdi klavyenin başından kalk, biraz hayat öğren.