Türklüğümü, aidiyetimi veya karakterimi davranışlarıma bakarak ölçmek ne senin ne de bir başkasının haddine değil. Ben karadenizliyim, bu ülkenin vatandaşıyım ve bundan da gayet memnunum ama bunun için sana veya bir başkasına kendimi ispatlamak zorunda da değilim.
Sakarya’da kötü insanlarla karşılaşmış olabilirsin bende Türkiyenin birçok yerinden kötü insanlarla karşılaştım. Bunun üzerinden şu memleketin insanı şöyledir diye hüküm verirsek işin sonu gelmez amedspor konusunda da söylediğim şey aynı provokasyon yapan, hakaret eden, futbolu başka amaçlara alet eden kim varsa Allah belasını versin ama sırf doğulu olduğu veya o takımı desteklediği için herkesi aynı kefeye koyarsakeleştirdiğimiz zihniyetin aynısını biz yapmış oluruz benim derdim amedsporu savunmak değil. insanların doğduğu yere memleketine veya kökenine göre topluca suçlanmasına karşı çıkmak futbol konuşacaksak futbol konuşalım yanlış yapanı da eleştirelim.
Ama “siz şöylesiniz, çoğunuz Türk değilsiniz” noktasına gelince konu futbol olmaktan çıkar gerek yok.
Trabzonlu değilim bu arada.
Bence konu ve yorumlar çok ayrıştırıcı . Dünya nereye gitti ülke nereye gitti siz hala yok Türkmüşsün Kürtmüşsün Fenerliymiş Galatasaraylıymışsın şikecimişsin bilmem neyci misin tartışması

Amed ismi teröristlerden ya da kürtçeden gelmiyor ki daha bunu bile bilmeyen büyük bir kesim var maalesef. Amedspor diye bir takım var diye de vatan bölünmüyor bence ama yine de siz bilirsiniz...
Ne yazık ki hocalarım, Yıllardan süregelen bir cehalet var ortada. Hz. Ali'nin bir sözü vardır, hatta bunlarla beraber söylediği birkaç tezat vardır.
Cahil, ancak iki halde görülür; ya aşırıya kaçmışlardır, ya da geri kalmışlardır. İnsanların en cahili, dalkavuğun dalkavukluğuna kanandır; zira dalkavuk, çirkini ona güzel gösterir, nasihat edeni düşman eder.
Bir de son olarak tabii böyle noktalamıştır
"Ben bin alimi bir delille yendim, fakat bir cahili bin delille yenemedim"
Uzun zamandır bu sözlerin tesellisiyle bu tartışmalarda bu kesime onların karşıt olduğu şeyleri söylemiyorum. Zira biliyorum aslolanı... Size de tavsiye ederim. Boğuşmayın boşuna.