2000 - 2010 arası yaptım. Şimdiye kadar yaptığım işler arasında en zevklilerden biriydi. O zamanlar notebook nispeten azdı. Desktop makinelerde günde 10 civarı makine geliyordu tamire. Disk, psu, hdd arızaları derken güzel bir servis parası alıyordum. Kartuşlu yazıcılar çoktu, kartuş dolduruyordum. Müşterim bana güvendiği için ciddi miktarda pc topluyor yada upgrade ediyordum. 8-10 tane kurumsal bakım anlaşmam vardı. 5-25 pc arası yerler. Kiminde serverlar da vardı.
Ancak itiraf etmek gerekirse asıl parayı Film DVD kiralama vs playstation oyunlarını satarak kazanıyordum. Hem orjinal hem k*rsan. Sonra polis baskını, mahkeme vs derken k*orsan işini bıraktım. İş de battı

. Şimdi istesen de k*rsan oyun film kalmadı zaten satabileceğin bildiğim kadarı ile.
Notebook tamirinde güzel bir para var ancak işini çok iyi bilen çalışanlara ve çok ciddi ekipmana ihtiyacın var. Öyle herkesin harcı değil.
Parça satışları da artık büyük marketler, internet derken zor. Adam sıkışacak da acil mouse ihtiyacı olacak de gelip senden 200 liralık mouse alınacak diye uğraşılmaz.
Parça satışından kastım örnegin HDMI kablosu koptu geçen bilgisyarcıdan aldım internetten sipsrişi beklememek adına
Önemli bir dosyam vardı 32gb USB gerekti yedekleme için yine bilgisyarcıdan aldım internet siparişi beklememek için.
Donanım arızalarında pek bilgim yok bir tanıdığımın PSU da arıza oluşmuştu. Sebebini bulamadık Bilgisayarcıya götürdü 4750tl den PSU verdi markasını hatırlamıyorum ama o zaman baktığımda internette 3000₺ idi PSU fiyatı, 1750₺ işçilik almış
Arıza tespiti ve onarım, değişim Öğrenip yapılabilir bir iş olarak düşündüm.