- Öncelikle Etsy açılış ücreti var sanırım 30-40 dolar arası birşey. Bunun için bu yeterlidir. Bir de sana kesinlikle tavsiyem uzak masa üstü kur ve temiz bir sistemle başla sonra hesabın askıya alınma v.s gibi sorunlarla karşılaşma çünkü onlarca hesabın askıya alındığını duydum ama uzak masa üstü kullananlarda pek birşey olmuyor. Ben bu konuda @DeHost; firmasından alıyorum arkadaşta oradan alıyor sen farklı firma seçebilirsin ama adamlarda etsy için özel yapılandırma var diye biliyorum.
- Yurt dışı en mantıklı olanı hocam. Bak ben sana başka örnek vereyim. ben 2014 yılından bu yana makine sektöründe seo desteği veririm ihracat yapan firmalar şuan fabrikalarını bile satın alıp 2-3 yerde üretime devam ederken yurtiçi satış yapanların çoğu kepenk kapattı. Yurt içindeki satıcılarla baş edemezsin adamlar zararına satış yaıp kapatıyorlar çoğunun e ticaret zekası yok hesap kitap bilmeden giriyorlar sektörleri mahvedip kapatıp gidiyorlar.
- Drop da olur Türkiyeden al satta yapabilirsiniz. Ama gerçekten kazanmak isterseniz bence üretici bulup Türkiyeden alıp göndermeniz ve sağlam kişilerle çalışmanız daha sağlıklı olur. Bunu ürünleri keşfettikten sonra bulursunuz üreticileri. Hatta siz ürün tespiti yapın çevremde bunları üretecek varsa size yardımcı olabilirim.
- İlk etapta girmenize gerek yok yasal olarak zorunlu mu bilmiyorum ama şirket olmadan da satış yapabiliyorsunuz. Ödemeleri de almak için Payoneer, Cenoa gibi firmaları araştırın derim.
hocam sizi de böyle soru cvevap yapıyorum hakkınızı helal edin
1 uzak masa üstü olayı nasıl olur ksıa anatırsanız sevirinim
2 hocam yurt dışı işi bnde fiziksel ürün olacak korkutuyor çünkü tr den kargo vs vs korkutuyor
3 türkiye içinde yapabiliyor muyuz mantıklı mı
4 teşekkür ederim