Eyupoglu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam ETSY de satış yapmak hala mantıklı ve kazanç getiren bir alandır. Bir çok facebook grubunda insanlar etsy öldü, satış yok diyor ama çatır çatır satış oluyor çünkü amaçları daha fazla insan gelmesin satış olmasın derdindeler.
Sadece ne sattığınız ve nasıl sattığınızdır. Benim bu konuda sizlere tavsiyem en az bir ayınızı mantıklı bir araştırmaya harcayın ve hedef ürünler bulun. Özellikle tek alanda gitmeniz daha iyi kazanç getirebilir. Ben size kendi alanımdan bir örnek vereyim ben düğün hediyelikleri v.s satıyorum. Siz bu işe giremezsin sebebi de şu bu üretim gerektirir ben üreticiyim ama kendime kadar diyebilirim. Fakat piyasada üretici olup yurt dışına açılmamış nice insanlar var onlardan ürün satın alarak satış yapabilirsiniz.
Buna örnek veriyorum işi daha basite indiriyorum açacak magnetler var toptan satıcılar bile Türkiye de tanesini 10-15 TL'ye satıyor. Siz bunlardan toplu alsanız veya bir dijital baskıcı ile anlaşsanız bile en az satış karı 50-100 tl aşağısı değil ve alan en az 15-20 tane alıyor.
Yani bir çok sektör var burada dediğim gibi doğru ürün doğru satış ve doğru hesaplamalar ile güzel kazançlar elde edersiniz. Bir arkadaşım 2. senesinde 4 milyona güzel bir ev aldı. Tek temennim yapamazsın boş o işler diyenlere aldırmayın. Deneyin yapamazsanız nasip dersiniz. Herkes başarılı olacak diye bir kaide yok.
hocam çok teşekkür ederim bir kaç osrum olacaktı cevapalrasnız cok sevinirim
1 ilk etapta sermaye ne kadar olmalı
2 yurt içi mi yurt dışı mı natklı olan
3 tr den alıp mı gödneriyoruz yoksa drop gibi bir olay mı
4 vergi veya şirket gereekir mi