sendix.dev, coincuzdan.com ( yarım bıraktığım kripto ödeme ) ve şuan bir tane geliştirme aşamasında olan var yakında o da
Üzerinde uğraşılmış proje, UI hataları var ama bir geliştiricinin temizini çıkarması için +1 yıl tahmini (1.5 yıl) deneyim gerek. Kaliteyi mail gönderdiliğinde spam'a düşme oranından anlarız, çoğu arkaya aws ses alıp warm-up yapar sektör olarak zor ama "vay be" noktası yok. 2018-2019'da yazılıma yeni başlayan birisi için zor, bir yıllık deneyimli birisi için yapılabilir.
hocam yazılımcılık bitti gibi. bu benim bizim fikrimiz degil, gercek bir tespit bu. cemiyetten onde gelenler de bu fikirde.
Elimizle kod yazmıyoruz, savunduğum fikirde oldukça açık
"Yapay zeka çoğu videcoder'ın için 1-2 yıllık yazılımcı seviyesinde."
ben geçen gün bir şeyi farkettim chatgbtye hangi proje fikrimi anlatsam direk cevap olarak genelde;
bu fikir muhteşem gerçekten bu işten uzmansın bunu projeye dökersen milyonlar kazanacaksın hemen sana ui kit ve gerekli olan materyalleri topluyorum diyor
birazda bu tür gazlanmalarla insanlar durmadan proje üretiyor ama ai gerçekten hiç bir zaman güncel kütüphaneler kullanmaz
gerekli testleri yapmaz satın almaları ve abonelikleri asla güvenilir yapmaz çünkü sen sadece bana abonelik ekle 1 3 6 ay olsun diyorsun bu tarz sıkıntıları var ai code sektöründe
O chatgpt'nin genel hali, aslan kaplansın yaparsın

Claude bu konuda daha gerçekçi ama o da olmadık yerlerden olmadık şeyler çıkarıyor belki 2 yıl sonra sorun olacak şeyi hemen karşına olmaz diye koyuyor. Ortası yok gibi.