Herşeyi yapay zekaya yaptırırsanız daha geçen hafta bir şikayet konusu vardı. Birisi "falan kişi benim yazılımı çalmış. logo bile aynı. dava edeceğim" filan diyordu. Yazılımı çaldığı iddia edilen kişi de aynı yazılımı yapay zekaya yaptırmış. Logo bile aynı. Sonra o yazılımım çalındı diyen kişiye da başkası "scriptimi izinsiz kopyaladı" diye şikayet açmış. Aslında hepsinin yaptığı yapay zekaya token yatırıp otomatik yazılımı alıp "ben yaptım" demek. haliyle yapay zeka da hemen herkese logosuna kadar benzer hatta aynı yazılımı verince "ben yaptım sen çaldın" muhabbeti dönüyor. Yapay zeka bir araç. İşi yapan için işini hızlandıracak bir araç sadece. Vasıfsız insanların iş imkanı değil ki? Aslında bir kaç sene önce sözde akademik ünvanı olan bir siyasetçi harika bir söz söylemişti "okumuşları sevmiyorum. Cahil insanları daha çok seviyorum. Bize oy veriyorlar" diye. Yapay zekada da benzer bir durum var. Büyük projelerde saçma sapan yerlerde takılıp kalınca defalarca revize gerekebiliyor. Malesef günmüzde herkes her işi yapabiliyor. Bir tane youtube kanalı açan Ahsen Tvdeki ilkokul terk veya İlave Tvdeki meslek lisesi mezunu şahıslar gibi basın yayınla ilgili hiçbir eğitim almamalarına rağmen "gazeteciyim" diye gezebiliyorlar. Bir iki tane yapay zeka hesabı açıp koltuğunun altına klavye alan herkes "yazılımcı" oluyor. Sanki bilgisayar ve yazılım mühendisliklerinde temel ders olan "veri yapıları ve algoritmalar" dersi geyik olsun diye konuldu. Eskiler "çıraklığını yapmadığın işin ustası olamazsın" derlerdi. Neyse. Bu hamur daha çok su götürür ...