Merhaba arkadaşlar, adım Hamza, 27 yaşındayım. Bugün sizlerle bir derdimi paylaşmak istedim.
1 yıldır ortağı olarak çalıştığım yazılım şirketinin kurucusu çok saçma şeyler bahane ederek ve öncesinde her hangi bir bildirimde bulunmadan aynı gün beni ekipten çıkartma kararı aldı. "Şirketin kurucusu" dediğime bakmayın, 4 yıl önce tanıştığım, sevdiğim, "güvendiğim" ve abim gibi görüp abi dediğim birisiydi. Geçen sene beni bu işe hissedar ortak olarak alırken verdiği vaatler çok tatlı geldiği için hazır işimi bırakarak teklifini kabul etmiştim. Proje çok büyüktü, dolayısıyla vaatleri de aşırı büyüktü ama ilk vaadi olan sene sonunda araba alma vaadine bu kadar az süre kala beni işten çıkarması, gerçekten mağduriyetimin planlı olduğunu kanıtlar nitelikte...
Şirketini Dubai'de kurmuş olmasına rağmen hiç bir yasal işlem başlatma şansım yok, sanırım olsa da ben yapmazdım çünkü sadece Allah'a havale ettim.
Bu "adam" benim yeni evli olduğumu, kirada oturduğumu ve eşimin hamile olduğunu bilmesine rağmen sanki ona çok ciddi zarar, saygısızlık, yanlış yapmışım gibi acımasızca çıkışımı vermişti. Bu durum, hayatımda güvendiğim bir insandan aldığım en büyük ve en şaşırtıcı darbeydi. Çok öfkeli ve çaresizim ama bu hiç bir şeyi değiştirmiyor. Böyle insanlarla karşılaştıkça insanlıktan umudumuzu kesiyoruz ama yine de bilmeliyiz ki istisnalar kaideyi bozmaz.
Vakit ayırıp derdimle dertlendiğiniz için çok teşekkür ederim. İnşaAllah R10 ortamı beni küllerimden yeniden doğurtacaktır 🤲🏼🤍