emrevde adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar

Kendim için geliştirdiğim domain araştırma aracını ücretsiz olarak paylaşmak istedim. Özellikle kısa ve boşa düşmüş domain ararken tek tek sorgulamak uğraştırdığı için böyle bir program hazırladım.
Program üzerinden istediğiniz domain isimlerini toplu olarak sorgulayabiliyorsunuz. Bunun dışında 3-5 harfli kısa domain arayanlar için otomatik isim üretme özelliği de mevcut.
Mesela program rastgele harf dizmek dışında anne.com gibi daha okunabilir ve mantıklı kısa isimler üretmeye çalışıyor. İsterseniz tamamen rastgele kombinasyonları da taratabilirsiniz.
Şu an desteklediği başlıca özellikler:
  • .com, .net, .org, .com.tr, .net.tr ve .org.tr sorgulama
  • Farklı uzantıları sorgulama
  • Yazdığınız isimleri toplu sorgulama
  • 2-6 harf arası domain kombinasyonu tarama
  • 3-5 harfli mantıklı/okunabilir isim üretme
  • Tamamen rastgele kısa domain üretme
  • Belirli harf veya kelime içeren isimler üretme
Program RDAP ve TRABİS WHOIS üzerinden sorgulama yapıyor.
Ben özellikle kısa domain araştırırken kullanıyorum. Örneğin 3-4-5 harf seçip .com uzantısını işaretleyerek belli sayıda domain ürettirip otomatik sorgulatabilirsiniz.
Program ücretsizdir. Geliştirmeye de devam ediyorum.
Kullanırken hata görürseniz veya eklenmesini istediğiniz bir özellik olursa konu altına yazabilirsiniz. Mantıklı önerileri sonraki sürümlere eklemeye çalışırım.
Not: Programda müsait görünen bir domaini domain firmasından son kez kontrol etmenizi tavsiye ederim. Sorgu sırasında boş görünse bile premium/rezerve domain gibi durumlar olabilir.

Elinize emeğinize sağlık hocam.
Geçen gün tam böyle birşeye ihtiyacım oldu.