Palworld’de
Saf Külçe (rafine külçe) üretmek için cevher ve kömürü bir araya getirmeniz gerekir. Bu işlem, oyunun başlangıcındaki
İlkel Ocak ile gerçekleştirilemez; daha gelişmiş bir üretim istasyonu kullanmanız gerekir. Saf Külçe üretiminin temelinde
Cevher (Ore) ve
Kömür (Coal) bulunur. Bu nedenle üretime başlamadan önce yeterli miktarda her iki kaynağı da toplamanız önemlidir.
Tarifin temel gereksinimi,
1 Saf Külçe için 2 adet Cevher ve 2 adet Kömür kullanılmasıdır. Ancak oyun güncellemeleri, farklı ocak türleri veya tarif değişiklikleri nedeniyle gereken miktarlarda farklılık oluşabilir. Üretim için öncelikle Teknolojiler menüsünden
İyileştirilmiş Ocak (Primitive Furnace) kilidini açmalı ve üssünüze kurmalısınız. Daha ileri aşamalarda
Elektrikli Ocak (Electric Furnace) kullanarak da bu tür üretimleri gerçekleştirebilirsiniz.
Ocağı kurduktan sonra gerekli
Cevher ve Kömürü üretim menüsüne ekleyerek işlemi başlatabilirsiniz. Ayrıca üretim istasyonunun çalışması için uygun bir
yakıt sağlamanız gerekir. Odun gibi yakıt malzemeleri bu aşamada kullanılabilir. Yeterli kaynak ve yakıt bulunduğunda ocak üretimi tamamlayacaktır. Özellikle daha gelişmiş ekipmanların yapımında ihtiyaç duyulabileceği için
Saf Külçe stoklamak, ilerleyen oyun aşamalarında işinizi kolaylaştırabilir.
Videolu anlatım:
https://ytbe.app/k1f3m8qc