kendini kanıtlamış pek çok ticaret yazılımı varken kalkıp da sıfırdan bir işe girişmek mantıklı değil. prestahop kullanmanı tavsiye ederim, eğer bir şey geliştirmek istiyorsan da eklenti olarak geliştirirsin. senin sıfırdan yazacağım iş ne daha güvenlikli, ne daha performanslı ne de daha kullanılabilir olacak. en basitinden bir webhook mantığı kuracaksın, nasıl kuracaksın? ai'nin önerilerini kabul ederek ilerledin diyelim, muhtemelen pek çok hata olacak içerisinde ve bunları kullanım esnasında fark edeceksin, hem zaman hem iş gücü açısından da maliyetli olacak bu durum. opencart veya prestashop gibi hazır eticaret yazılımları kullan bir şey geliştireceksen. şöyle düşün, eskiden varsayımsal olarak bir işletim sistemi yazmanın süreç maliyeti kabaca 20 yıl olarak hesaplanıyordu. şimdi ai'ler inanılmaz gelişti, neden kimse ai kullanarak sıfırdan işletim sistemi yazmıyor? mantıklı değil çünkü. senin yaptığında mantıklı değil. sıfırdan yazacaksan, crm, erp, bot, blog yaz. eticaret ve forum gibi işlere girme. giriyorsan da maliyeti nasıl kısarım değil, nasıl hatasız bir iş yaparım diye araştır.
Değerli ve gerçekçi yorumunuz için çok teşekkür ederim, uyardığınız güvenlik ve altyapı risklerinin kesinlikle farkındayım.
Aslında hali hazırda zaten OpenCart altyapısıyla çalışan aktif bir e-ticaret sitem var. Bu üzerinde çalıştığım projeyi doğrudan canlıya alıp müşteriyle buluşturmaktan ziyade tamamen bir test ve AR-GE ortamında yürütüyorum. Tam emin olmadan ve stabil hale getirmeden kesinlikle canlı ortama taşımayacağım.
Buradaki asıl hedefim klasik bir e-ticaret sitesi kurmaktan öte; yapay zeka ile entegre çalışan, içerik üreten, belirlediğim kaynaklardan veya mağazalardan otomatik ürün çekip işleyen "full + full" otomasyonlu bir yapı inşa etmek. Sıfır kodlama bilgisiyle bir yapay zekaya bunu yaptırabilirsem hem kişisel hayalimi gerçekleştirmiş olacağım hem de bu tecrübeyi/altyapıyı forumdaki arkadaşlarla tamamen ücretsiz paylaşacağım. Başaramazsam da benim için harika bir öğrenme süreci ve keyifli bir hobi projesi olarak kalacak.

Hazır altyapılar her zaman elimin altında olan bir gerçek ama insan bazen kendi sınırlarını ve teknolojiyi zorlamak istiyor. Bence böyle denemeleri biraz da teşvik etmek lazım. Fikirleriniz ve uyarınız için tekrar teşekkürler.