Arkadaşlar projeyi biraz daha ileri taşıdım.
Şu an sistem sadece WhatsApp benzeri klasik mesajlaşma mantığında ilerlemiyor. Telegram ve WhatsApp tarafındaki bazı kullanışlı özellikleri bir araya getirip daha kapsamlı bir yapı oluşturmaya çalışıyorum.
Test etmek isteyenler buradan inceleyebilir:
https://weboyunlari.com/
Son geliştirmelerle birlikte;
  • Kullanıcı adı üzerinden kişi arama ve ekleme
  • Telefon numarası veya e-posta üzerinden kullanıcı bulma
  • Telegram benzeri kullanıcı arama mantığı
  • WhatsApp tarzı birebir mesajlaşma
  • Grup konuşmaları
  • Durum paylaşımı
  • Profil sistemi
  • QR ile giriş altyapısı
  • Mobil/PWA kullanım
  • Gerçek zamanlı mesajlaşma tarafında geliştirmeler
  • Kamera erişimi ve kamera üzerinden işlem yapabilme
  • Mobil kullanıma daha yakın uygulama hissi
  • Bildirim ve kullanıcı etkileşimi tarafında geliştirmeler
gibi özellikleri sisteme eklemeye devam ediyorum.
Özellikle kullanıcı bulma tarafını değiştirdim. Sistemde herkes otomatik olarak birbirini görmek yerine; kullanıcı adı, telefon, e-posta veya davet yöntemiyle kişi bulma/ekleme mantığı üzerinde ilerliyorum. Bu tarafı Telegram'a biraz daha yakın hale getirmeye çalışıyorum.
Kamera özelliğini de ekledim. Mobil kullanımda uygulamanın sadece web sitesi gibi değil, gerçek bir mesajlaşma uygulaması hissi vermesi için kamera, QR, bildirim, geri tuşu davranışı ve benzeri detayları da tek tek geliştiriyorum.
Şu anda proje hâlâ geliştirme ve test aşamasında. Bu nedenle özellikle test etmenizi isterim.
Mesaj gönderme/alma, mobil görünüm, kullanıcı arama, kamera, durumlar, profil, grup sistemi veya genel kullanım sırasında gördüğünüz hata ya da eksikleri yazarsanız hepsini not alıyorum.
Ayrıca fikirlerinize de açığım. “Şu özellik kesin olmalı”, “bu bölüm böyle olsa daha kullanışlı olur”, “Telegram'daki şu özellik güzel”, “WhatsApp'taki şu özellik eksik” gibi yorumlar benim için özellikle değerli.
Bir tek hâlâ çözemedim: isim ve domain konusu
Geçici olarak weboyunlari.com üzerinde geliştiriyorum fakat uygulamanın kendi adı ve domaini için hâlâ içime sinen bir isim bulamadım.
Aradığım isim mümkünse:
  • kısa,
  • akılda kalıcı,
  • mesajlaşma/sosyal iletişim uygulamasına yakışan,
  • Türkçe olmak zorunda olmayan,
  • yurt dışında da kullanılabilecek,
  • uygulama mağazasında marka olarak güzel durabilecek
bir isim olsun istiyorum.
İsim/domain önerilerinizi de bekliyorum.
Test edip görüş bildiren herkese şimdiden teşekkür ederim. Özellikle sistemi gerçekten kullanıp “şurada sorun var” veya “buraya şu özellik lazım” şeklinde geri dönüş yaparsanız proje açısından çok faydalı olur.