sosyal medya+mesajlaşma şeklinde yapabilirsen tutma ihtimali yüksek.
3 kere denedik yazılımcılar sağolsun beceremediler yarım kaldı belki siz yaparsınız.
Teşekkür ederim hocam, aslında benim de kafamdaki yön tam olarak buna doğru gidiyor.
Sadece WhatsApp benzeri birebir bir mesajlaşma uygulaması yapmak yerine; özel mesajlaşma, gruplar ve durumların yanında sosyal medya tarafını da yavaş yavaş sisteme dahil etmeyi düşünüyorum.
Örneğin kullanıcı profilleri, takip sistemi, herkese açık veya sadece takipçilere özel paylaşımlar, durumlar, topluluklar/kanallar gibi özelliklerle mesajlaşma ve sosyal tarafı tek uygulamada birleştirmek mümkün olabilir.
Şimdilik önceliğim mesajlaşma altyapısını gerçekten stabil hale getirmek. Önce temel kısmı sağlam kurup daha sonra sosyal özellikleri üzerine eklemek istiyorum. Çünkü her şeyi aynı anda ekleyip yarım bırakmaktansa, çalışan bir temel üzerinden adım adım ilerlemek daha mantıklı geliyor.
Sizin daha önce 3 kez böyle bir proje denemiş olmanız ayrıca ilgimi çekti. Vaktiniz olursa o projelerde düşündüğünüz yapı nasıldı ve özellikle hangi aşamalarda yarım kaldı, paylaşırsanız çok faydalı olur. Belki sizin tecrübelerinizden de yararlanarak aynı hatalara düşmeden ilerleyebiliriz.
Güzel fikir için teşekkür ederim.