omer1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
En büyük hayalim normal insan gibi davranıp. Bir işte çalışmak.
Zengin olmak veya üst düzey bir işte çalışmak umurumda değil.
Bende Abilify, Dideral, Paxil kullanıyorum.
Çocukluğumdan beri bu illet peşimi bırakmıyor.
abilifay dopamini bloke ediyor diye biliyorum . o yüzden çok monotonlaştırabilir . mesela hem mutlu olamazsınız hemde mutsuz olamazsınız. Sadece ÇOK SIKILGAN olursunuz.
Diderali haftada 1 defa kullanıyorum . Birşey diyemem hocam. Tanının ne olduğu , Hastalığın ne boyutta olduğu vesaire bunlar çoğu şeyi değiştiriyor. Ben mesela hiç gaipten sesler veya görüntüler görmüyordum... Mantığa dayandırdığım kuşkular vardı. bunların çoğunluğu gerçek te çıkıyordu . Ama gerçek çıkması hasta olunmadığı anlamına gelmiyor. hatta Gerçekten de hasta olunduğu anlamına geliyor.
Yani : Kuşkularım gerrçek çıkıyoır o yüzden hasta değilim ''' demek bir yanılgı. Bu kuşkuculuk durumunda : Doğrulama Önyargısı" (Confirmation Bias), "Seçici Algı" (Selective Perception) ve klinikte "Hipervijilans" (Aşırı Uyanıklık oluşuyor. bunlar bazı şeyleri fark etmeni sağlıyor. ama hastalığın asıl sebebi de zaten bunlar.Yani hocam sana ne diyebiliriz ki sadece. Pskiolojim iyi değil demişsin detay vermemişsin. Versen de burada ilaç önerisi yasak hocam biliyorsun.benim yapabileceğim en yararlı şey : kendimde işe yarayan yöntemleri söylemek.

1.Windowsta klasik takılmak yerine derinlemesine takıl .
2.esnaflık yap (Fabrika vb gibi işler daha kötü edebilir seni o yüzden esnaflık şart. bir çocukla eğlenmek , Çocuklarla gülüşmek, biriyle gönül bağı kurmak ya da yaşlılarla dertleşmek gibi o saf insani bağlar; sadece okulda ve esnaflıkta olur .
3.Köy ortamı size yakın ise biraz oralarda takılın. mesela dedenizin bir köy evi varsa 2 aylığına yerleşin. ama boş boş duvarlara bakmayın. yaratıcı şeyler yapın bahçede . mesela tekerleklerden Saksı gibi. Ağaç dibine beyaz süs taşı dökmek gibi vesaire.