berkaysaatci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam kültür bize yakından kastım yemekler vs benzer portekizde akdeniz kültür gene aynı ve adam evini satıp gitmeyi düşünüyor tüm her şeyini geride bırakıp gidiyorsun ve vize sürecinde paranın belirlenmiş miktarın altınada düşmemesi gerekiyor bakıldığında zor gibi durmuyor ama dün Pusula, Tera gibi firmalar yüzünden neler oldu illa ki ev satıp gidecekse gidebilir 6 yıldır bende yurtdışında yaşıyorum her çalan telefon bile farklı çalar bir sorun mu sıkıntı mı var ve en önemlisi adam Türk bu bile AB için başlı başına problem
evet hocam dediğiniz gibi ev satıp gideceğim. Oradaki para benim vizem olarak kalacak. Niyetim şu 6 ay kadar oradan gelen kar beni idare etsin. Zaten sonrasın da hemen bir iş bulup çalışmaya başlayacağım için oradan gelen tutarı zamanla keseceğim ve altına yatıracağım evet oldu ki herşey istediğimiz gibi gidiyor porkekizi sevdik o zaman altına çevirdiğim parayı da bozarım Portekiz’den 1 ev alırım veya başka bir şey için kullanırım. Ama öncelik orada yapabilecekmiyim. Ben yapacağımı düşünüyorum çünkü eşim kızım yanımda olucak. Ama eşim istemiyor onu nasıl ikna ederim bu işin olmadığı kısmını da düşünmek zorundayım.