Merhaba kıymetli dostlar,
Bir süredir geliştirdiğim
Watext.io sisteminin WhatsApp Business Cloud API altyapısını Apify üzerinden kullanıma açmış bulunuyorum.
Link: 👉
WhatsApp Business Cloud API Automation
Buradaki asıl amacım sadece WhatsApp üzerinden mesaj gönderen bir API sunmak değil. Bu API ile
kendi WhatsApp SaaS projenizi geliştirebilirsiniz.
Örneğin Watext.io’ya benzer şekilde kendi panelinizi oluşturabilir, kullanıcılarınızın WhatsApp Business hesaplarını kendi sisteminiz üzerinden bağlamasını sağlayabilirsiniz.
Meta tarafındaki Facebook Login / WhatsApp bağlantı süreci de tamamen sisteminizin içerisinde ilerleyebiliyor. Yani kullanıcı açısından bakıldığında başka bir servise gidip API key, access token vb. işlemlerle uğraşmak yerine, sizin SaaS ürününüzün içerisinden WhatsApp hesabını bağlayıp kullanmaya başlayabiliyor, template oluşturabilir, kampanya gönderebilir, numara bağlayabilir.
Kısacası bu altyapıyı kullanarak:
• Kendi WhatsApp SaaS ürününüzü
• CRM + WhatsApp sisteminizi
• WhatsApp müşteri destek panelinizi
• E-ticaret WhatsApp otomasyon sisteminizi
• Bildirim / mesajlaşma platformunuzu
geliştirebilirsiniz.
Ben Watext.io’yu geliştirirken WhatsApp Business Cloud API, Meta Login, token yönetimi, WhatsApp Business hesap bağlantıları, template işlemleri vb. taraflarda ciddi miktarda altyapı geliştirdim.
Şimdi bu altyapının önemli bir kısmını Apify Actor olarak dışarıya açıyorum.
Yani
“Watext gibi bir sistem yapmak istiyorum ama WhatsApp/Meta tarafındaki onay süreci ile uğraşmak istemiyorum” diyenler için hazır bir backend katmanı olarak düşünebilirsiniz.
Apify üzerinden Actor’ü kullanarak kendi uygulamanızın backend’ine entegre edebilir ve kullanıcılarınıza kendi markanız altında bir WhatsApp SaaS deneyimi sunabilirsiniz.
Proje yeni yayında. Kendi SaaS ürününü geliştirmek isteyen arkadaşların incelemesini isterim. Özellikle teknik geri bildirimlere açığım.