Forum aracılığıyla tanıdığım firmalardan biriyle çalışmaya başlamıştım. Şimdilik açıkça isim yazmak istemiyorum. Bu firmadan 2024 yılında çeşitli domainler aldım. Faturasını da gönderdiler. Faturada "Alan adı tescili **. com Süre: 9 yıl" şeklinde açıkça yazıyor. Fakat sonradan WHOIS kaydına baktığımda 9 yıl değil 1 yıl olarak gördüm. Ertesi yıl 1 yıl daha uzattılar. 1 yılı aşkın süredir hemen her hafta kayıt açmama, açıkça rağmen "bugün kesin halloldu", "hafta sonunda bitti", "ay sonu kesin tamam" gibi oyalıyorlardı. r10 moderatörü @xtreme; sağolsun, kendisine tekrar teşekkür ederim, firma sahibine konuyu iletti. Firma sahibi de 12.12.2025 tarihinde bana ulaşıp sorunu en kısa sürede çözeceklerini taahhüt etse de Mart 2026'da birkaçını daha düzeltirebildi. Kalan 4 alan adı için Temmuz ayında kendisine tekrar WhatsApp üzerinden yazdığımda önce nezaketen "hemen ilgileneceğini" belirtti. Fakat birkaç gün kendisinden hiçbir şekilde haber alamayınca tekrar yazdım bu sefer "konuyla ilgili çok ısrarcı olduğumu, ortada bir sorun olmadığını, normalde bu işlemde 9-10 yıllık para alınıp yıllık yenilendiğini, gene de bu işi çözeceğini belirtti" Her hafta kayıt açmama rağmen 2 ay daha geçti. Son birkaç gündür "bugün" "yarın" denilirken en son bugün "ay sonu" denildi. Bu ay sonu da düzeltmezlerse müşterimin zararını bir şekilde karşılayacağım. Bu tip firmalara BTK'nın bir yaptırımı var mıdır? Yoksa ay sonuna kadar düzelmezse avukatıma danışacağım mecburen. İşin suyu çıktı.
Not: Şu aşamada firma ismi vermek istemiyorum. Ama bu ilgisizlik devam ederse hem buradan hem de şikayet var sitesinde firmayı ifşa edeceğim.